Huhut pitivät paikkansa – Billy Dee Williams palaa Lando Calrissianin rooliin Star Wars: Episodi IX:ssä

10.07.2018 07:58 Muropaketin toimitus

Billy Dee Williams nähdään ensi vuonna ensi-iltansa saavassa Star Warsissa.

The Hollywood Reporter vahvistaa huhut, joiden mukaan näyttelijä Billy Dee Williams on mukana Star Wars: Episode IX:ssä. Hän palaa esittämään Lando Calrissiania, roolia jossa näyttelijä nähtiin ensimmäisen kerran Imperiumin vastaiskussa vuonna 1980.

Hän esitti hahmoa tietysti myös Jedin paluussa, sekä lukemattomissa muissa Star Wars -sarjoissa ja -peleissä. Williams toimi ääninäyttelijänä esimerkiksi Star Wars Rebels -animaatiossa ja Star Wars: Jedi Knight II – Jedi Outcast -pelissä. Nippelitietona mainittakoon hänen vierailunsa Landona Robot Chicken -ja Family Guy -sarjoissa, sekä Lego-elokuvassa.

Toukokuun lopussa ensi-iltansa saaneessa Solo: A Star Wars Story -elokuvassa hahmon nuorempaa versiota näytteli Donald Glover.

Star Wars Episodi IX:ssä nähdään Williamsin lisäksi Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Adam Driver ja uutena tulokkaana Keri Russell.

Elokuva päättää J.J. Abramsin Star Wars: The Force Awakens -leffasta alkaneen trilogian. Abrams ohjaa myös tulevan elokuvan ja on rustannut sen käsikirjoituksen yhdessä Chris Terrion kanssa.

Episodi IX:n kuvaukset alkavat tämän kuun lopussa ja ensi-iltansa se saa 20. joulukuuta vuonna 2019.