Uusimmat

Huippuohjaajat ovat viime aikoina haukkuneet Marvel Studiosin elokuvia – “Siinäpä ruikuttavat”, kuittasi Disneyn toimitusjohtaja

24.10.2019 18:00 Muropaketin toimitus

Muun muassa Martin Scorsese ja Francis Ford Coppola ovat ottaneet voimakkaasti kantaa Marvel-elokuviin. Disney-johtajaa kommentit eivät kuitenkaan pahemmin hetkauta.

Ohjaajalegenda Martin Scorsese kuittasi vähän aikaa sitten, etteivät Marvel Studiosin supersankarielokuvat ole hänen mielestään lainkaan elokuvaa. Toinen mestariohjaaja, Francis Ford Coppola, jatkoi samoilla linjoilla kommentoiden Marvel-elokuvien olevan “halveksittavan huonoja”.

Nyt Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger on ottanut The Wall Street Journalin haastattelussa (Comicbook Movien kautta) kantaa huippuohjaajien kirvoittamaan keskusteluun. Hänen mielestään isot kassamagneetit edesauttavat myös pienempien elokuvien pääsyä teattereihin: kun suuret elokuvat tahkoavat teattereille rahaa, näillä on Igerin mielestä tuolloin parempi mahdollisuus esittää myös pienempiä, vähemmän suosittuja elokuvia.

Igeria itseään ohjaajien kommentit eivät häiritse, mutta hän kertoo tuntevansa olonsa epämukavaksi niiden ihmisten puolesta, jotka työskentelevät noissa elokuvissa. “Se tuntuu niin epäkunnioittavalta elokuvissa työskenteleviä ihmisiä kohtaan, niitä, jotka tekevät yhtä rankasti töitä kuin heidänkin elokuviensa ihmiset ja laittavat oman luovuutensa likoon.”

Hänen mielestään kaikilla on kuitenkin oikeus mielipiteeseensä: “Francis Ford Coppola ja Martin Scorsese ovat kaksi ihmistä, joita arvostan korkeimmalle heidän tekemiensä elokuvien vuoksi… Jos he haluavat ruikuttaa elokuvista, heillä on siihen todellakin oikeus”, Iger summaa.