UUSIMMAT

”Kuin huono suihinotto”: John Malkovich muisteli menestyselokuvaansa

26.11.2015 08:20 | Tatu Junni

Omalaatuisena ja monipuolisena näyttelijänä tunnettu John Malkovich on antanut Rolling Stone -lehdelle hyvin mielenkiintoisen haastattelun.

Juttutuokion aikana Malkovich kertoi muun muassa sen, mitä hän ajattelee kulttihitiksi muodostuneesta Being John Malkovichista.

”En koskaan olisi uskonut, että joku olisi tarpeeksi hullu kuvatakseen elokuvan sen käsikirjoituksen pohjalta. Mutta en ollut vielä silloin tavannut Spikea. Kun minua pyydettiin mukaan, olin hieman huolissani. En kuitenkaan elokuvan sävyn tai sisällön takia. Minua huoletti tehdä elokuva, jonka nimessä on mukana oma nimeni. Tuollaisessa tilanteessa on syytä pitää silmällä narsistisia piirteitään, koska ne voivat tarvita työstämistä”,  Malkovich totesi Charlie Kaufmanin käsikirjoittamasta ja Spike Jonzen ohjaamasta elokuvasta.

Näyttelijän mukaan elokuvasta tuli hyvä, mutta ihan tyytyväinen hän ei ole sen jättämästä perinnöstä omalla kohdallaan.

”Nykyisessä kulttuurissa… Tilanne on vähän kuin saisi suihinoton väärältä henkilöltä ja sitten koko elämästä tulee yksi suihinotto. Being John Malkovichiin pitää aina viitata jollain nokkelalla, ironisella tai sarkastisella tavalla”, Malkovich veisteli.

Paremmin John Malkovichin ajatuksista saa kiinni – ehkä – lukemalla koko haastattelun. Se löytyy täältä:

John Malkovich Compares ’Being John Malkovich’ to a Blowjob