Huonosti käyttäytyvät jumalat filmataan: Christopher Walken on Zeus New Yorkissa

06.07.2011 16:00 | Muropaketin toimitus

Christopher Walken

Brittiläisen Marie Phillipsin romaaniin perustuva Gods Behaving Badly on parhaillaan työn alla ja valmistunee parissa vuodessa.

Tarinassa antiikista tutut jumalat ovat muuttaneet Olympos-vuorelta New Yorkiin, jossa he asustelevat ja elelevät normaalisti. Eräänä päivänä he törmäävät Kateen ja Neiliin, ja niin ovat vaarassa sekä pariskunnan suhde, että koko maailma. Jumalat ja ihmiset kun eivät saisi törmäillä.

Jumalten roolit ovat jo pitkälti tiedossa. Christopher Walken esittää ylijumala, salamasankari Zeusta. Transformersista tuttu John Turturro on lautturi Haades ja Sharon Stone eroottinen Afrodite. Muita jumalia ovat Edie Falco (Artemis), Phylicia Rashad (Demeter), Nelsan Ellis (Dionysos), Gideon Glick (Eros), Henry Zebrowski (Hermes) ja Rosie Perez (Persefone). Katea esittää Alicia Silverstone.

Taitaakin olla pitkälti Walkenin varassa, että elokuvan jumalhuumori puree. Ja miksei purisi, mieshän on mainio.

Leffan taustalla on Marie Philipsin esikoisromaani, 2009 suomennettu Huonosti käyttäytyvät jumalat. Alunperin jumalat tosin asustelivat Lontoossa New Yorkin sijaan, mutta tämä nyt on Hollywoodia.

Lähde: Movieline