Hurja huhu: Kovan luokan Hollywood-ohjaaja sai potkut kesken kuvausten, mutta asiasta vaiettiin julkisuudessa

13.02.2018 12:18 | Muropaketin toimitus

Joss Whedon korvasi viime keväänä Zack Snyderin Justice Leaguen ohjaajana. Nyt Snyderin poistumisesta kuviosta on julkistettu uutta tietoa.

Toukokuussa 2017 supersankarifaneja kohahdutti uutinen, että pitkään DC:n elokuvia tehnyt Zack Snyder astuu pois tuotannossa olleen Justice Leaguen ohjaajan paikalta henkilökohtaisiin syihin nojaten. Snyderin tytär oli tuolloin tehnyt itsemurhan ja päätös surra rauhassa oli ymmärrettävä. Lähdön jälkeen Snyderin paikka täytettiin Joss Whedonilla.

Nyt julkistetun huhun mukaan tilanne ei kuitenkaan mennyt aivan näin. Virallisten tietojen mukaan Snyder jätti Justice Leaguen henkilökohtaisista syistä, mutta todellisuudessa hän on myös voinut saada potkut.

Alalta poistuva veteraanitoimittaja, mm. Mashablessa toiminut Josh L. Dickey on siirtynyt omien sanojensa mukaan “DGAF-moodiin” (DGAF = Don’t Give a Fuck) ja on Twitterissä julkaissut oman näkemyksensä vuoden takaisesta tilanteesta. Hänen mukaansa Snyder olisi saanut potkut jo viime vuoden tammi- tai helmikuussa – kolmisen kuukautta ennen kuin tieto ohjaajan lähdöstä julkistettiin toukokuussa 2017.

Miksi asiasta ei sitten uutisoitu? On totta että Snyder kävi tuolloin läpi järkyttävää perhetragediaa. Se ei ehkä ollut syynä siihen, miksi hän päätyi jättämään Justice Leaguen, mutta on ymmärrettävää, ettei lapsensa kuolemaa surevaa ihmistä kuormiteta enää enempää ikävällä julkisuudella. Ehkä Snyder jossain vaiheessa vielä antaa asiasta oman näkemyksensä.