Hyviä ja huonoja scifi-uutisia: Alien 5 on kuollut, mutta District 9 saa jatkoa

05.06.2017 07:55 | Muropaketin toimitus

Ohjaaja Neill Blomkamp on kommentoinut tuoreessa haastattelussaan tulevia ja menneitä elokuvaprojektejaan.

Eteläafrikkalaissyntyinen ohjaaja vahvisti sen, minkä Ridley Scott keväällä jo ilmoitti: pitkään suunniteltu Alien 5 ei ole toteutumassa.

”Alien 5 on täysin kuollut”, Neill Blomkamp summasi The Vergen haastattelussa. ”Se on surullista, sillä käytin paljon aikaa sen kehittämiseen, ja Alien 5 olisi ollut aika mahtava.”

Blomkamp ei mennyt yksityiskohtiin, mutta on selvää, että 20th Century Fox päätti pistää pelimerkkinsä Ridley Scottin Prometheuksella (2012) käynnistämälleen elokuvasarjalle, joka sai tänä keväänä jatkoa Alien: Covenantin muodossa. Kahden erillisen Alien-elokuvasarjan kuljettaminen rinnakkain ei olisi ollut studion mielestä järkevää.

Moni scifin ystävä on varmasti surullinen, kun Sigourney Weaverin Ripley ei suurista suunnitelmista huolimatta palaakaan valkokankaalle. Asiaan tuonee hieman lohtua se, että Neill Blomkamp aikoo tehdä jatkoa uransa kehutuimmalle elokuvalle.

”Aion tehdä uuden elokuvan, joka sijoittuu District 9:n maailmaan”, ohjaaja paljasti The Vergelle.

Luonnollisesti Neill Blomkamp vaikeni vielä tässä vaiheessa siitä, millaista jatkoa vuoden 2009 scifi-hitille hän on suunnitellut.

Peter Jacksonin tuottama District 9 tehtiin vain 30 miljoonalla dollarilla, mutta maailmanlaajuisesti keräsi 210 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Elokuva menestyi hyvin myös dvd- ja blu-ray-markkinoilla, joten jatko-osasta on uskallettu haaveilla jo pidemmän aikaa.

District 9
Kaikki jutut aiheesta