Hyviä uutisia Terry Pratchettin faneille: Kiekkomaailmasta tekeillä sarja, joka “kunnioittaa lähdemateriaalia viimeisen päälle”

29.04.2020 20:00 | Muropaketin toimitus

BBC American tuottaman The Watchin lisäksi tekeillä on myös muita Kiekkomaailmaan sijoittuvia tv-projekteja.

Fantasiakirjailija Terry Pratchett olisi eilen täyttänyt 72 vuotta. Sen kunniaksi hänen tuotantoyhtiönsä Narrativia julkisti, että rakastetun kirjailijan luomaan Kiekkomaailmaan sijoittuva uusi sarja – tai sarjoja – on suunnitteilla, kertoo Guardian. Uutisen mukaan tuleva sarja “kunnioittaa uniikkia lähdemateriaalia viimeisen päälle”.

Narrativia, jonka yhtenä omistajista toimii Pratchettin tytär Rhianna, on sopinut tekevänsä yhdessä Motive Picturesin ja Endeavor Contentin kanssa useita adaptaatioita Pratchettin romaaneista. Uutinen ei kuitenkaan vielä kerro, mistä kirjoista uudet tuotannot olisivat tekeillä.

Tuota ennen BBC American tekemä Kiekkomaailma-sarja The Watch on määrä julkaista tänä vuonna.  Sarjasta julkaistut kuvat ovat kuitenkin ärsyttäneet monia Pratchettin tarinoiden ystäviä, joiden mielestä sarjan cyberpunk-tyyli ei sovi legendaarisiin fantasiatarinoihin. Narrativia toimii nimellisesti myös The Watchin tuotantoportaassa, mutta rivien välistä voi ymmärtää, ettei Rhianna Pratchett lähipiireineen ole ollut siihen aivan tyytyväinen.

Pratchettin ja Neil Gaimanin romaaniin Good Omens pohjautuva minisarja julkaistiin viime vuonna Amazon Primessa ja se otettiin vastaan positiivisesti.

LUE MYÖS: Arvostelu: Neil Gaimanin ja Terry Pratchettin Good Omens -kirjaan perustuva fantasiakomedia toimii tv-sarjana yllättävän hyvin

Muropaketin uusimmat