Ihmeotukset 3:sta povataan floppia jo nyt – “Studio tietää ja sietää sen, tärkeämpää on säilyttää välit J.K. Rowlingin kanssa”

25.09.2020 17:00 Muropaketin toimitus

Eddie Redmayne on vahvistanut, että Ihmeotukset 3:n tuotanto on päässyt jatkumaan koronatauon jälkeen.

Ihmeotukset 3:n kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä, vahvisti pääosaa esittävä Eddie Redmayne tällä viikolla. Viiden elokuvan mittaiseksi suunnitellun elokuvasarjan tulevaisuus on kuitenkin pidemmän päälle vaakalaudalla.

Vuonna 2018 julkaistu kakkososa, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, ei ollut lähellekään samanlainen menestys kuin ensimmäinen elokuva. Sen lipputulot olivat maailmanlaajuisesti peräti 20 % pienemmät.

Asiaa ei auttanut se, että viime vuosina hankalaan valokeilaan ovat joutuneet niin kakkoselokuvan keskeistä pahista esittänyt näyttelijä Johnny Depp kuin kirjailija J.K. Rowling itsekin. Ihmeotukset 3:sta siis saattaa muodostua todellinen floppi, mutta Observerin haastatteleman analyytikon mukaan dollarit eivät ole tällaisessa tapauksessa ainoa keskeinen asia.

Rowling omistaa kaikki oikeudet kaikkiin Harry Potter -maailman (jota kutsutaan nimellä Wizarding World) tuotoksiin, joten elokuvastudio Warner Bros. haluaa pysytellä hyvissä väleissä Rowlingin kanssa.

“WB tietää, että Ihmeotukset 3 voi olla taloudellinen takaisku, mutta he haluavat pysytellä väleissä Rowlingin kanssa”, analyytikko kommentoi.

“Kaikki valuutta ei ole dollareita ja senttejä. Pandemia on heittänyt uuden osasen keitokseen. Lopulta tarvitsemme paljon uutta sisältöä sekä valkokankaille että pienelle ruudulle. Joskus kannattaa menettää hieman rahaa, jos pitkällä tähtäimellä voi olla voittoja tiedossa. Lisäksi siinä vaiheessa kun Ihmeotukset 3 julkaistaan, elokuvankatsojilla on kova nälkä uuden sisällön osalta”, toinen analyytikko lisää.

Ihmeotukset-elokuvien lisäksi potentiaalia on esimerkiksi teatterinäyttämöillä menestyneen Harry Potter and the Cursed Child -näytelmän mahdollisessa filmatisoinnissa sekä monin eri tavoin kehitettävissä spinoffeissa.