Ihmeotus-tähti Jude Law: “Maailma on kypsä lasten homosankareille”

20.11.2018 14:48 | Muropaketin toimitus

Jude Law esittää uudessa Ihmeotukset-elokuvassa professori Dumbledorea, joka on nuoruudessaan ollut läheinen pimeyden velho Gellert Grindelwaldin kanssa. Harry Potter -tarinoiden äiti J.K. Rowling on paljastanut Dumbledoren olevan homo.

Viime viikolla julkaistussa Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset -seikkailussa nuorena professori Dumbledorena nähdään brittinäyttelijä Jude Law. Law istuu rakastetun hahmon rooliin täydellisesti, minkä huomioimme myös Muropaketin elokuva-arvostelussa.

Harry Potter -tarinoiden äiti J.K. Rowling on aiemmin paljastanut Dumbledoren olevan homo ja hänellä olleen nuoruudessaan suhteen Gellert Grindelwaldin kanssa, vaikka asiaan ei kirjoissa varsinaisesti tartutakaan. New York Timesin haastattelussa Law selittää aiheen tulevan selkeämmin esille tulevissa elokuvissa.

Hänen mukaansa maailma on nyt kypsä homosankareille myös lasten elokuvissa: “Luulen että maailma on siihen valmis, ja jos ei ole, sen hitto vie pitäisi olla.”

Law’n mukaan elokuva ei kuitenkaan kerro varsinaisesti Dumbledoren seksuaalisuudesta. “Sanotaan se vaikka näin: tämä elokuva ei kerro hänen homoseksuaalisuudestaan, eikä seksuaalisuus määrittele häntä. Mutta tämä ihmissuhde on hänen elämäänsä määrittelevä asia. Mielestäni hän ei myöskään ole sellainen ihminen, joka olisi antanut sydäntään tai sieluaan monille ihmisille.”