Ihmeotusten ohjaaja puolustaa Johnny Deppin kritisoitua valintaa Grindelwaldin rooliin

29.11.2017 13:18 | Muropaketin toimitus

Ihmeotukset-elokuvat on otettu J.K. Rowlingin luoman taikamaailman ystävissä ilolla vastaan. Mutta yksi roolitus on synnyttänyt närää: Grindelwaldia esittävä Johnny Depp. Elokuvien ohjaaja David Yates kuitenkin puolustaa valintaa.

Harry Potter -elokuvien loppuminen synnytti tarpeen J.K. Rowlingin luomaan taikamaailmaan paluulle uudenlaisen tarinakokonaisuuden muodossa. Vuonna 2016 julkaistu Ihmeotukset ja niiden olinpaikat on pian saamassa jatkoa, joka ensimmäisen elokuvan jälkeen sukeltaa Potter-kirjoistakin tuttujen hahmojen elämään. Seuraavassa elokuvassa nähdään Jude Law’n esittämä nuori Albus Dumbledore sekä hänen keskeisin vastustajansa Gellert Grindelwald.

Ensimmäisen Ihmeotukset-elokuvan päätteeksi Grindelwaldin roolissa paljastettiin esiintyvän Johnny Depp. Roolitus olisi varmasti kymmenen vuotta aiemmin otettu ilolla vastaan, mutta sittemmin Deppin tähti on hiipunut ja sitä ovat himmentäneet entisestään näyttelijän entisen vaimon Amber Heardin syytökset kotiväkivallasta. Deppin valinta synnyttikin Rowlingin tarinan ystävissä runsaasti närää ja häntä on jopa vaadittu vaihdettavaksi.

Entertainment Weeklyn haastattelussa Ihmeotukset-elokuvien ohjaaja David Yates kuitenkin puolustaa näyttelijän valintaa:

”Rehellisesti sanoen tällä hetkellä monia ihmisiä syytetään eri asioista, heitä syyttävät useat uhrit, ja se on vaikuttavaa ja pelottavaa. Johnnyn tapauksessa minusta näyttää siltä, että yksi ihminen otti hänet tähtäimeensä ja vaati jotain. Voin vain kertoa siitä miehestä, jonka näen joka päivä: hän on säädyllinen ja ystävällinen, ja tämä on se mitä minä näen. Mitä tahansa syytöksiä häneen kohdistuukaan, ei vastaa sitä kilttiä ihmistä, jonka kanssa olen työskennellyt.”

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald tulee elokuvateattereihin marraskuussa 2018.