Ihmissusi Lontoossa -ohjaajalta suomeksi kirja Hollywoodin hirviöistä

11.10.2012 20:00 | Muropaketin toimitus

Elokuvan hirviöt

Nemo-kustannuksen uutuuskirja Elokuvan hirviöt esittelee vampyyrit, zombit, ihmissudet ja muut valkokankaan hirviöt sekä valottaa hahmojen alkuperää, muunnelmia ja suosiota. Teoksen on kirjoittanut legendaarinen ohjaaja John Landis.

John Landisin kirja esittelee kattavasti niin menestysteoksia, unohdettuja taidonnäytteitä, karmivia kulttiklassikoita kuin kiintoisimpia floppejakin. Landis myös haastattelee muita arvostettuja elokuvantekijöitä John Carpenterista David Cronenbergiin ja johdattelee lukijansa kulissien taakse – Hollywoodin parhaiden erikoistehosteiden, pienoismallien ja maskeerausten äärelle.

”Kirjan on tarkoitus viihdyttää. Se ei ole vakava akateeminen opus väkivallan merkityksestä elokuvissa tai pohdiskeleva esseekokoelma eri filmiteorioista. Kirjassa on paljon valokuvia eri elokuvien hirviöistä. Elokuvia ei ole valittu niiden hyvyyden tai huonouden perusteella vaan niissä esiintyvien hirviöiden tähden”, kirjailija-ohjaaja on kommentoinut teostansa.

John Landis on amerikkalainen elokuvaohjaaja, joka on ohjannut ja käsikirjoittanut monia suosittuja elokuvia kuten Delta-jengi, Blues Brothers, Amerikkalainen ihmissusi Lontoossa, Vaihtokauppa ja MichaelJacksonin rajoja rikkoneen kauhumusiikkivideon Thriller.

Lähde: Nemo-kustannus