Illan elokuvassa Johnny Depp ja Christian Bale ottavat miehestä mittaa

17.10.2012 13:19 | Muropaketin toimitus

Public Enemies

TV5 esittää illan elokuvana vuonna 2009 valmistuneen Public Enemiesin. Rikosdraama alkaa kanavalla kello 21.00 ja päättyy kello 23.55.

Johnny Depp, Christian Bale ja Oscar-voittaja Marion Cotillard ovat pääosissa arvostetun ohjaajan Michael Mannin toimintatrillerissä Public Enemies, joka kertoo tarinan legedaarisesta lama-ajan rikollisesta John Dillingeristä (Johnny Depp). Dillinger oli karismaattinen pankkirosvo jonka salamannopeat ryöstöiskut tekivät hänestä J. Edgar Hooverin aloittelevan FBI:n ja sen huippuagentin Melvin Purvisin (Christian Bale) ykköskohteen ja sorretun kansan sankarin.

Kukaan ei pystynyt pysäyttämään Dillingeriä ja hänen jengiään. Mikään vankila ei pystynyt pitämään häntä telkien takana. Hänen charminsa ja uhkarohkeat vankilapakonsa saivat melkein kaikki pitämään hänestä – niin tyttöystävän Billie Frechetten (Marion Cotillard) kuin amerikan kansankin jolla ei ollut lainkaan sympatiaa maan lamaan suistaneita pankkeja kohtaan.

Mutta kun Dillingerin jengin – johon myöhemmin kuuluivat sosiopaatti Baby Face Nelson (Stephen Graham) ja Alvin Karpis (Giovanni Ribisi) – seikkailut säväyttivät monia, Hoover (Billy Crudup) onnistui keksimään idean käyttää hyödyksi rosvon pidätys ylentämällä hänen tutkimuskeskuksensa valtakunnalliseksi poliisivoimaksi josta tuli FBI. Hän teki Dillingeristä Amerikan ensimmäisen Julkisen Vihollisen Numero Yksi ja lähetti hommiin Purvisin, vetävän ”FBI:n Clark Cablen”.

Dillinger jengeineen kuitenkin voitti oveluudessa ja aseistuksessaan Purvisin miehet villeissä takaa-ajoissa ja ammuskeluissa. Vasta tuotuaan mukaan joukon entisiä lännen sheriffejä (jotka ristittiin agenteiksi) onnistui Purvis, FBI ja heidän uudet asetaistelijansa pääsemään Dillingerin jäljille.

Muropaketin uusimmat