Ilmestyskirja. Nyt -elokuvan uusi versio saapuu Suomen valkokankaille ensi viikolla – IMAX-näytös jo ensi sunnuntaina

05.12.2019 10:14 Muropaketin toimitus

Francis Ford Coppolan Ilmestyskirja. Nyt -elokuvan ensimmäinen IMAX-näytös on 8. joulukuuta.

Francis Ford Coppolan vuonna 1979 ohjaaman Ilmestyskirja. Nyt -elokuvan kolmas versio, eli Final Cut saapuu vihdoinkin valkokankaille myös Suomessa. Pitkään huhtikuussa Tribecan elokuvajuhlilla maailmanensi-iltansa saanut versio ei kuitenkaan täällä teattereissa pyöri, sillä elokuvan 40-vuotisjuhlanäytökset järjestetään kaikilla Finnkino-paikkakunnilla keskiviikkona 11. joulukuuta. IMAX-version erikoisnäytökset ovat Itäkeskuksen teatterissa jo sunnuntaina 8. joulukuuta ja tiistaina 10. joulukuuta.

Elokuvassa on vain suomenkielinen tekstitys ja IMAX-versiossa ei ole tekstitystä lainkaan.

Final Cut on ensimmäinen alkuperäisestä negatiivista 4K-laatuisena tehty restaurointi. Se on noin 20 minuuttia Apocalypse Now Reduxia lyhyempi. Alkuperäisen version pituus oli noin 147 minuuttia ja Final Cutin 183 minuuttia.  Reduxin ja Final Cutin eroavaisuudet käydään todella tarkkaan läpi täällä, mutta suosittelemme väijymään sivustoa vasta uuden version nähtyäsi.

Monet faneista ovat varmaankin meidän tapaamme hommanneet uuden version jo 4K Blu-rayna tai Blu-rayna, sillä ne ilmestyivät esimerkiksi Yhdysvalloissa jo elokuussa ja Englannissa syyskuussa. Vaikka uusi versio olisikin jo tsekattu, niin suosittelemme todellakin katsomaan sen myös valkokankaalta.

Suomessa Blu-ray ilmestyy 21. helmikuuta. 4K-Blu-rayta ei ainakaan vielä listoilta löydy, mutta sen julkaisematta jättäminen olisi melko omituista.

Liput teatterinäytöksiin voit ostaa täältä.