Uusimmat

“Imekää munaa”: Wayne’s World -ohjaaja lähti Hollywoodista ovet paukkuen

13.03.2019 20:59 Muropaketin toimitus

Punk-henkinen Penelope Spheeris ohjasi vuonna 1992 komediahitin The Wayne’s World.

The Wayne’s World -ohjaaja Penelope Spheeris sai tarpeekseen Hollywoodista vuonna 1998. Tuolloin hän ohjasi elokuvan nimeltä Senseless, joka floppasi lippuluukuilla. Huolimatta aiemmista, menestyksekkäistä komedioistaan Sphreeris kertoo AV Clubin haastattelussa, että naisohjaajalle flopin tekeminen tarkoitti tuohon aikaan uran katkeamista.

David Spaden ja Marlon Wayansin tähdittämä Senseless on Spheerisin viimeinen studioelokuva ja sen ohjaaja teki aikoinaan Weinsteinien tuottamana. Tuolloin hän päätti, ettei enää halua työskennellä elokuvabisneksessä.

“Se muuttui joksikin, missä en halunnut olla osallisena. En halunnut enää olla Hollywoodin mainstreamissa mukana. Se oli liian – rumaa. Sinulla ei ole ystäviä Hollywoodissa. Hollywood on yksinäinen, yksinäinen autiomaa, esityisesti jos olet nainen”, Spheeris kertoo.

Hänen mukaansa naisille ei anneta armoa Hollywoodissa. “Oliver Stone voisi mällätä autonsa ja joutua pidätetyksi huumeista ja silti tehdä Alexanderin. Naiset eivät saa tehdä virheitä. Yksi pieni virhe ja olet mennyttä. Jos elokuva ei menesty, joudut ohjaajavankilaan, lopullisesti”, hän selittää.

Spheeris kertoo, ettei nykyisin enää alentuisi työskentelemään sellaisten ihmisten kanssa kuin Weinsteinit. “Imekää munaa, minä en tarvitse teitä. Voit printata sen”, hän täräyttää.