Indiana Jones 5:n vastoinkäymiset jatkuvat – Yksi elokuvan tekijöistä löytyi kuolleena hotellihuoneestaan

04.11.2021 20:30 | Muropaketin toimitus

Pitkään lykätty Indiana Jones 5 saa näillä näkymin ensi-iltansa kesällä 2023.

Indiana Jones 5:n huono tuuri jatkuu edelleen. New York Post uutisoi, että elokuvan kameraoperaattori, 54-vuotias Nic Cupac on löytynyt kuolleena hotellihuoneestaan Marokossa. Cupacin kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta hänen arvellaan kuolleen “luonnollisista syistä”.

Pitkään alalla työskennellyt Cupac on ollut aiemmin mukana muun muassa Jurassic Parkin, Harry Potter -elokuvien ja Star Warsin tuotannoissa.

Harrison Fordin tähdittämä seikkailu on kokenut kovia tuotantonsa aikana jo tätäkin ennen. Elokuvan oli alun perin määrä saada ensi-iltansa jo viime kesänä, mutta koronatilanteen vuoksi sitä lykättiin ensin kesälle 2022, ja lopulta vielä siitäkin vuosi eteenpäin kesään 2023.

Kuvaukset myös jouduttiin keskeyttämään kolmeksi kuukaudeksi Fordin olkapäävamman vuoksi. Ford pääsi palaamaan kuvauksiin Italiassa vain kaksi viikkoa sitten, minkä jälkeen hänen oli määrä matkustaa jatkokuvauksiin Marokkoon, mutta huonontuneen koronatilanteen vuoksi Marokko on kieltänyt lennot Britanniasta. Fordin lennon oli määrä tulla juuri ennen kieltoa, mutta tällä hetkellä ei ole tietoa, pääsikö hän lainkaan maahan.

Vielä ei tiedetä, miten Cupacin kuolema vaikuttaa elokuvan kuvauksiin tai julkaisuaikatauluun.