Iron Sky valtaa Suomessa 80 valkokangasta – tutustu elokuvan tarinan yksityiskohtiin

30.01.2012 13:50 | Muropaketin toimitus

Enää reilut kaksi kuukautta Iron Sky -elokuvan ensi-iltaan! Ja kun avaruusnatsit Suomeen saapuvat, tekevät ne sen näyttävästi: Iron Skyta levitetään maassamme peräti 80 kopion voimin.

Iron Skyn konsepti ja rahoituskuviot ovat varmasti tulleet kaikille jo tähän mennessä tutuiksi, mutta entäpä elokuvan synopsis? Se kuuluu näin:

”Vuonna 1945 Natsit pakenivat kuuhun. Vuonna 2018 he palaavat takaisin. Toinen Maailmansota ei päättynyt natsien täysmittaiseen tappioon – pieni valiojoukko onnistui pakenemaan Kuuhun huippusalaisen antigravitaatioteknologian avulla. Kuun pimeälle puolelle rakennetussa tukikohdassaan he ovat valmistelleet Neljännen Valtakunnan paluuta Maahan jo 70 vuoden ajan. Natsien saapuessa maahan asiat alkavat riistäytyä käsistä. Maapalloa eivät hallitsekaan bolshevistit ja kommunistit, vaan jotain paljon vaarallisempaa: Vallalla on täysmittainen kapitalismi. Kulttuurishokki on pariskunnalle tuhoisa: Klaus jatkaa jääräpäisesti natsismin viitoittamalla tiellä, mutta Renate näkee kaupallisuuden takana Maassa jotakin säästämisen arvoista. Kaikki tämä on kuitenkin vasta alkusoittoa tulevalle: Götterdämmerung-sotakone valmistuu ja Kuu sylkee sisuksistaan taivaat täyteen rautaa. Maan avaruuslaivaston siirtyessä puolustusasemiin kolmas maailmanpalo on ovella.”

Timo Vuorensolan ohjaaman ja Johanna Sinisalon käsikirjoittaman Iron Skyn pääosissa nähdään Julia Dietze, Götz Otto, Udo Kier ja Tilo Prückner. Elokuvan Suomen ensi-ilta on 4. huhtikuuta, mutta ennakkoonkin sen voi nähdä.

Muropaketin uusimmat