Iron Skyn tekemisestä kertova näyttely avautuu Helsingissä perjantaina

25.09.2012 08:17 | Muropaketin toimitus | 58

Iron Sky

Kuunatsielokuva Iron Skyn tekemisestä kertova näyttely aukeaa Tennispalatsissa sijaitsevassa Helsingin taidemuseossa perjantaina. Elokuvan tekemisen saloihin pääsee tutustumaan aina tammikuuhun asti.

The Making of Iron Sky -näyttely kertoo maailmanlaajuista menestystä saavuttaneen Iron Sky -elokuvan visuaalisesta suunnittelusta ja yhteisöllisestä tuotantoprosessista. Näyttelyssä on mukana runsaasti luonnoksia, digitaalisesti toteutettuja matte-maalauksia, elokuvan puvustusta ja lavasteiden rekonstruktioita. Esillä on myös alkuperäinen kuvakäsikirjoitus kokonaisuudessaan.

Sosiaalinen media ja joukkoistaminen olivat merkittäviä tekijöitä kevällä 2012 ensi-iltansa saaneen Iron Sky -elokuvan synnyssä. Elokuvan tekemiseen osallistui satojatuhansia faneja ympäri maailmaa. Näyttely kertoo, miten monista mahdottomista ongelmista selvittiin nettiyhteisön avulla. The Making of Iron Sky on hämmästyttävä tarina siitä, kuinka innostus ja pitkäjänteinen haaveista kiinnipitäminen voi vuosien kuluessa johtaa huikeisiin lopputuloksiin.

Elokuvan visuaalisen suunnittelun lisäksi näyttelyssä esitellään elokuvan teossa käytettyä Green Screen -tekniikkaa. Mukana on myös elokuvan syntyvaiheista kertovia dokumentteja sekä tekijöiden aiemmat kulttimaineeseen nousseet Star Wreck -elokuvat.

Iron Sky on Suomen historian kallein elokuvatuotanto. Elokuva kertoo kuinka vuonna 1945 kuun pimeälle puolelle paenneet natsit palaavat vuonna 2018 valloittamaan maailman. Elokuvan on ohjannut Timo Vuorensola ja se on palkittu Hopeinen Melies -palkinnolla sekä yleisöpalkinnolla Brysselin kansainvälisillä fantasiaelokuva­festivaaleilla.

The Making of Iron Sky -näyttelyä mainostetaan Helsingin keskustassa näyttävästi:

Iron Sky

Kuva: Tatu Junni
Lähde: Helsingin taidemuseo