Ja mikäs järki tässä on? Vuoden 2016 huippuelokuvan ohjaaja haaskaa seuraavaksi aikaansa Disneyn sieluttoman hittielokuvan jatko-osaan

30.09.2020 10:06 | Muropaketin toimitus

Leijonakuningas-elokuvan jatko-osan ohjaajalla luulisi olevan parempaakin tekemistä.

The Walt Disney Studios on Deadlinen mukaan buukannut Oscar-voittaja Barry Jenkinsin ohjaamaan jatko-osan viime vuoden Leijonakuningas-näytelmäelokuvalle.

Jenkins tunnetaan tietysti parhaiten vuonna 2017 kolme Oscaria voittaneesta Moonlight-elokuvastaan ja viime vuonna yhden Oscarin napanneesta If Beale Street Could Talk -leffastaan.

Leijonakuningas-jatko-osan käsikirjoittaa myös ensimmäisen rustannut Jeff Nathanson, joka on jo saanut valmiiksi sen ensimmäisen version. Kakkososan ensi-illasta tai kuvausaikataulusta ei ole vielä tietoa, mutta se tehtäneen mahdollisimman pian, sillä ensimmäinen elokuva tuotti noin 1,6 miljardia dollaria.

Myöskään juonesta ei tiedetä vielä juuri mitään, mutta Deadlinen lähteiden mukaan elokuva kertoo Mufasan tarinan ja jatkaa samalla ensimmäisen osan stooria.

– Tutuistuin ja kasvoin elokuvan hahmojen kanssa, kun autoin siskoani kasvattamaan kahta poikaa 1990-luvulla, joten Disneyn kanssa työskentely on kunnia, Jenkins sanoo.

Leijonakuninkaan uusintaversiosta todettiin Muropaketin arviossa muun muassa seuraavaa:

”Parhaiten uusi Leijonakuningas toimii kaukaa ”kuvatuissa” kohdissa tuttujen klassikkobiisien soidessa. Kokonaisuutena elokuva on kuitenkin täysin sieluton kahden tunnin mittainen tekniikkademo, puuduttava pläjäys joka ei onnistu edes ärsyttämään tarpeeksi.”

Arvostelu: Upealta näyttävä Leijonakuningas on taas täysin turha uusintaversio Disney-klassikosta

Jenkins vaikuttaa reagoivan saamaansa kritiikkiin huumorilla, sillä hän jakoi esimerkiksi tämän Moonlight- ja Lion King -mashupin Twitterissä:

Muropaketin uusimmat