Jack Nicholson palaa valkokankaalle – uusi elokuva lähes 10 vuoden tauon jälkeen

08.02.2017 06:47 | Muropaketin toimitus

Jack Nicholsonia ei ole näkynyt valkokankaalla sitten vuoden 2010. The Hollywood Reporterin mukaan mies on kuitenkin siinä määrin leipiintynyt uima-altaisiin ja mojitoihin, että nyt on taas uusi projekti tulilla.

Mikäli suunnitelmat toteutuvat, Jack Nicholson esittää miespääosaa saksalaisen Isäni Toni Erdmannin Hollywood-versiossa. Vastanäyttelijäkseen legendaarinen näyttelijä on saamassa Kristen Wiigin. Adam McKay, Will Ferrell ja Jessica Elbuam toimivat tuottajina tekeillä olevassa elokuvassa. Mukana taustajoukoissa ovat myös Isäni Toni Erdmannin saksalaisversion ohjaaja Maren Ade yhdessä tuottajiensa Jona Dornbachin ja Janine Jackowskin kanssa.

Alkuperäinen, Oscar-ehdokkaanakin oleva, Isäni Toni Erdmann kertoo kertoo Winfriedistä ja Inesistä, toisistaan vieraantuneista isästä ja tämän aikuisesta tyttärestä. Musiikinopettajana työskentelevä isä jää äkkiä ilman oppilaita ja kun iäkäs koirakin kuolee, päättää Winfried lähteä yllätysvierailulle tyttärensä luo. Ajoitus on totaalisen pielessä, sillä Ines paneutuu juuri huipputärkeään projektiin yritysstrategistin roolissa – Bukarestissa. Uusi ympäristö ei auta isää ja tytärtä kohtaamaan toisiaan. Winfried rakastaa totisen tyttärensä ärsyttämistä käytännön piloilla. Isä myös vinoilee tyttärelleen tämän urakeskeisyydestä: pitkistä palavereista, hotellien aulabaareista ja loputtomista raportoinneista.

Isä ja tytär ajautuvat umpikujaan, ja lopulta Winfried suostuu palaamaan kotiin Saksaan.

Kuvaan astuu Winfriedin supliikki alter ego, Toni Erdmann. Mauttomaan pukuun, outoon peruukkiin ja vielä oudompiin tekohampaisiin sonnustautunut Toni änkeää Inesin elämään väittämällä olevansa tämän esimiehen elämäntapavalmentaja. Tonin roolissa Winfriedista tulee rohkeampi ja estoton, mutta Inestä haaste ei pelota. Mitä kovemmin he kinaavat, sitä läheisemmiksi he tulevat. Kaiken hulluuden keskellä Ines alkaa pikkuhiljaa ymmärtää, että isä saattaisi sittenkin ansaita paikan hänen elämässään.

Vielä ei ole tiedossa milloin uusi Isäni Toni Erdmann saa ensi-iltansa. Vuosi tai pari tekemiseen kuitenkin vierähtänee.