Jack Nicholsonin Hohto saa jatko-osan – tietenkin

05.04.2016 11:10 | Tatu Junni

Stephen Kingiltä ilmestyi vuonna 2013 romaani Tohtori Uni. Se oli jatko-osa kirjailijan klassiselle Hohdolle.

Koska Stanley Kubrickin ohjaama ja Jack Nicholsonin tähdittämä Hohto (The Shining) on ikivihreä klassikko ja Hollywood jatko-osa- ja kierrätyskiimassa, oli vain ajan kysymys, milloin Tohtori Unesta (Doctor Sleep) muokataan elokuvakäsikirjoitus ja kamerat käynnistyvät.

Tuo hetki on nyt käsillä.

Akiva Goldsman (Kaunis mieli, Batman & Robin, Enkelit ja demonit, Fringe – rajamailla ja Cinderella Man) työstää Doctor Sleep -elokuvan käsikirjoitusta. Se noudattaa pääpiirteittän Stephen Kingin romaanin juonta:

”Dan Torrance joutuu kohtaamaan menneisyytensä kauhut, kun taistelu hyvän ja pahan välillä alkaa.King palaa takaisin suosituimman romaaninsa maisemiin. Dan Torrance, Hohdon pikkupoika, on kasvanut aikuiseksi, mutta lapsuuden kokemukset Overlook-hotellissa eivät ole jättäneet häntä rauhaan. Dan tapaa Abra Stonen, 12-vuotiaan tytön, jolla on sama hohtamisen lahja kuin Danilla. Abran perässä on joukko yliluonnollisia hirviöitä, jotka tarvitsevat ravinnokseen Abran hohtoa. Danin menneisyyden piinaama elämä saa suunnan: hänen täytyy pelastaa Abra.”

Ohjaajasta tai näyttelijöistä ei ole vielä tietoa. Stephen King toimii yhtenä tuottajista.

Kirjailijan teoksista valkokankaalle on päätymässä myös Cell sekä The Dark Tower.

Lähde: NME

Muropaketin uusimmat