James Cameron haastettiin oikeuteen Avatarin takia

12.12.2011 13:11 | Muropaketin toimitus

Ävatar

Tarina on tuttu: jos Hollywood-elokuvasta muodostuu hitti, saapuu paikalle ennemmin tai myöhemmin ihminen, joka väittää keksineensä sen idean ja vaatii korvausta. Kun rahaa ei tipu, istutaan seuraavaksi oikeudessa riitelemässä.

TMZ-sivuston mukaan Eric Ryder syyttää James Cameronia ideansa varastamisesta. Ryder väittää esitelleensä ohjaajan tuotantoyhtiölle vuonna 1999 idean ekologisesta sci-fi-elokuvasta, joka muistutti hyvin paljon 10 vuotta myöhemmin ilmestynyttä jättihitti Avataria. Ryder ja tuotantoyhtiö tapasivat aiheen tiimoilta monta kertaa, kunnes vuonna 2002 Ryderille ilmoitettiin ettei homma toimi ja tapaamiset loppuivat.

Eric Ryder teki valituksen Avatarista jo elokuvan ilmestymisvuonna 2009, mutta sai vastauksen James Cameronin edustajilta vasta tänä vuonna.

Viestissä ilmoitettiin James Cameronin käsikirjoittaneen Avatarin jo ennen vuotta 1999 ja kehotettiin Ryderin antamaan asian olla. Mies on kuitenkin eri mieltä. Hänen mukaansa Avatarin ja hänen ideoimansa ”KRZ 2068”:n välillä on liikaa yhteneväisyyksiä, jotta kyse voisi olla sattumasta. Ryder esimerkiksi ehdotti aikoinaan Cameronin tuotantoyhtiölle Sigourney Weaverin kiinnittämistä elokuvaan ja sen toteuttamista 3D-muodossa.

TMZ koetti tavoittaa James Cameronin edustajat kommentteja saadakseen, mutta yritys epäonnistui.

Lähde: TMZ

Keskustelu

avadarhan on se eloguva missä ne ihmised hyöggää bandoraan gu ne haluaa sidä es:ää ja sid pocahontas ei suosdu ja viljami geuli faijansa audolla gagsoispisde viiva viiva dee dee dee :–DDD

joo disney voiskin ehkä käräjille mennä mutta eivätpä taida viittiä.

joo disney voiskin ehkä käräjille mennä mutta eivätpä taida viittiä.

Kopiosta on turha kinastella. Elokuvahan on suora SciFi-käännös Disneyn Pocahontas-tulkinnasta.

Muropaketin uusimmat