UUSIMMAT

James Cameron haukkui Guardians of the Galaxya “vastuuttomaksi scifiksi”

24.04.2018 17:03 | Muropaketin toimitus

Terminator- ja Avatar-ohjaaja James Cameronin mielestä nykyiset sci-fi-elokuvat ovat pelkkää todellisuuspakoa eivätkä ne ota vastuuta tieteellisestä tai teknisestä tarkkuudesta.

Dokumenttisarjaansa ”AMC Visionaries: James Cameron’s Story of Science Fiction” promoava James Cameron haluaa vetää rajan “sci-fin” ja “science fictionin” välille. Cameron kommentoi Comicbook Movien uutisen mukaan muun muassa seuraavaa:

“Markkinat ajavat meitä sellaisen science fictionin pariin, joka on joko täysin eskapistista tai ei vaadi lainkaan teknistä konsultointia – esimerkkinä voisi olla vaikkapa Guardians of the Galaxy. Se on pelkästään hauska. Emme välitä, miten nuo avaruusalukset toimivat tai miten mikään toimii. Sitten meillä on tieteellisesti vastuullista science fictionia kuten Yksin Marsissa ja Interstellar.”

Ei Cameron väärässä ole, sillä eihän James Gunnin ohjaamassa Guardians of the Galaxyssä vaadita sen kummempaa ajattelua. Samaa voi sanoa myöskin Taika Waititin ohjaamasta Thor: Ragnarokista. Ne siis voidaan helpostikin sijoittaa kategoriaan “sci-fi” varsinaisen science fictionin sijaan.

Sekä Marvelilla että DC Comicsilla on sarjakuvien sivuilla tarinoita, jotka voidaan luokitella todelliseksi science fictioniksi. Elokuviksi käännettynä niistä on kuitenkin luotu seikkailullisempia ja hauskempia, ja vähemmän ajattelua vaativia. Onkin mielenkiintoista seurata, siirrytäänkö kummassakaan leirissä nykyisestä suuntauksesta joskus tulevaisuudessa haasteellisemman science fictionin pariin.