James Cameron kertoi yksityiskohtia Avatarin jatko-osista ja vertasi niitä klassiseen elokuvatrilogiaan

17.12.2013 14:20 | Muropaketin toimitus

Avatar

Eilen paljastettiin, että Avatarin jatko-osat kuvataan Uudessa-Seelannissa. Nyt ohjaaja James Cameron on paljastanut projektista lisää.

”Luvassa on paljon uutta kuvastoa, uusia ympäristöjä ja uusia olentoja ympäri Pandoraa”, Cameron vihjasi tulevasta. ”Aluksi ajattelin, että jatko-osat sijoittuisivat myös muihin maailmoihin samassa aurinkokunnassa, mutta sitten päätin sen olevan tarpeetonta.”

Avatarin jatko-osissa paneudutaan erilaisiin Na’vi-kulttuureihin, mutta myös Pandoran muiden olentojen kulttuureihin. Huhujen mukaan Avatar 2 sijoittuisi ensisijaisesti vedenalaiseen maailmaan, mutta tämän ”tiedon” James Cameron torppasi. ”Ei pidä paikkaansa. Mukana on kyllä vedenalaisia kohtauksia ja veden päälläkin tapahtuvia kohtauksia, joissa merestä ponnistavat kulttuurit pääsevät esille”, ohjaaja vihjasi.

Avatarin jatko-osien tarina on vielä salaisuus, mutta James Cameron esitti melko mahtipontisen vertailukohdan aiheesta puhuessaan.

”Ensimmäinen Avatar keskittyi hyvin paljon Jakeen. Seurasimme hänen tarinaansa hänen näkökulmastaan. Eteenpäin mennessämme laajennamme näkökulmaa. Jatko-osat ovat pitkälti kertomus Jaken perheestä Pandoralla. Avataria voi siis pitää perhekertomuksena samalla tavalla kuin Kummisetääkin”.

Avatar 2 saa ensi-iltansa joulukuussa 2016. Sen jatko-osat seuraavat perässä aina vuoden välein.

Aiheesta aikaisemmin julkaistu:

o James Cameron ottaa Peter Jacksonilta mallia tuleviin Avatar-elokuviinsa 16.12.2013
o Avatarin pahikselle kuolema on vain hidaste: James Cameron palauttaa hahmon valkokankaalle jatko-osissa 23.10.2013
o Tuoreimmat Arnold Schwarzenegger -huhut olivatkin silkkaa höpöä 19.9.2013 09.35

Teksti: Tatu Junni
Lähde: The Associated Press