Uusimmat

James Dean kaivetaan haudasta tietokoneilla uutta elokuvaa varten

07.11.2019 17:02 Muropaketin toimitus

Vuonna 1955 kuollut James Dean herätetään henkiin elokuvaa Finding Jack varten.

Tietokoneella luodut ihmishahmot ovat viime vuosina olleet jo hämmentävän aidon näköisiä. Tuoreimpia tapauksia on nuorennettu Will Smith elokuvassa Gemini Man, mutta myös kuolleita on herätetty henkiin valkokankaille. Esimerkiksi Star Wars -elokuvassa Rogue One nähtiin Peter Cushingin näköinen Tarkin, vaikka Cushing on maannut haudassa vuodesta 1994 lähtien.

Colliderin uutisen mukaan näyttelijälegendojen herättäminen henkiin jatkuu, sillä nyt suunnitteilla on tehdä Vietnamin sotaan sijoittuva toimintaelokuva, jossa nähdään James Dean. Finding Jack pohjautuu samannimiseen romaaniin ja Dean on määrä nähdä siinä hänestä aikoinaan kuvattujen videoiden ja valokuvien pohjalta luotuna CGI-hahmona.

Finding Jackin ohjaavat Anton Ernst ja Tati Golykh, jotka ovat jo saaneet Deanin perheeltä luvan käyttää tätä elokuvassa.

Dean kuoli vuonna 1955 traagisesti auto-onnettomuudessa vain 24-vuotiaana. Hän ennätti tehdä urallaan vain kolme elokuvaa (Eedenistä itään [kuvassa], Nuori kapinallinen ja Jättiläinen), mutta nousi niistä peräti kahdesti Oscar-ehdolle.

Muropaketin uusimmat