Uusimmat

Jane Austenia elävillä kuolleilla: Ensimmäinen kuva Pride and Prejudice and Zombies -elokuvasta

31.10.2014 08:50 Muropaketin toimitus

Zombit

Seth Grahame-Smith tarttui vuonna 2009 Jane Austenin klassikkoteokseen Ylpeys ja ennakkoluulo – ja tartutti siihen zombiviruksen. Tuloksena oli pöhkö genreristeytys Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit.

Abraham Lincoln: Vampire Hunteristakin tutun Seth Grahame-Smithin kirjan filmatisointia Pride and Prejudice and Zombies on koetettu saada valkokankaalle jo vuosikaudet. Nyt elokuva on vihdoin tuotannossa ja ensimmäinen kuvakin on julkaistu Entertainment Weeklyn sivuilla.

Oheisessa otoksessa poseeraavat Elizabeth (Lily James), Lydia (Ellie Bamber), Mary (Millie Brady), Jane (Bella Heathcote) ja Kitty Bennet (Suki Waterhouse). Ensi vuonna ensi-iltansa saavaa elokuvaa tähdittävät myös Lena Headey, Charles Dance, Matt Smith, Douglas Booth, Jack Huston sekä Sam Riley.

Ohjauksesta vastaa Burr Steer.

Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit

Klikkaa kuva suuremmaksi.

Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit -kirjan kuvaus:

”On tunnustettu tosiasia, että zombi, jolla on aivoja, tarvitsee lisää aivoja.”

Näin alkaa Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit , Jane Austenin iki-ihanan romaanin laajennettu laitos, jossa on ensimmäistä kertaa mukana myös murskaavia zombinsilpomiskohtauksia. Rauhallista Merytonin maalaiskylää on jo jonkin aikaa vaivannut outo tauti – kuolleet ovat nousemassa haudoistaan. Kipakka sankaritar, sukkelakielinen Elizabeth Bennet tunnetaan verrattomana zombintappajana, mutta miten käy verisen taiston, kun paikkakunnalle ilmaantuu ylhäinen, komea ja kopea Mr. Darcy?

Ihastuttavassa tapakomediassa kuvataan tarkkanäköisesti englantilaisen maalaisaatelin pikkuporvarillista elämänmenoa ja nuorten säätyläisten välisiä kohtauksia, joissa viuhuu niin sanan säilä kuin kauloja katkova miekkakin. Pystyykö Elizabeth kukistamaan elävät kuolleet ja toisaalta haastamaan englantilaisen maalaisaatelin luokkatietoisen ennakkoluuloisuuden?

Romanssit, sydänsurut, kannibalismi ja tuhannet mätänevät ruumiit täydentävät loisteliaan epookkidraaman kadottamatta alkuperäisteoksen viehättävän ironista ominaislaatua. Teos on todellinen makupala nykyaikaiselle lukijalle!

Teksti: Tatu Junni
Lähde: EW