UUSIMMAT

Jenkkipastori: ”Heath Ledger oli demonin riivaama esittäessään Jokeria”

09.01.2012 14:08 | Muropaketin toimitus

Manaajaelokuva The Devil Inside nousi viime viikolla USA:n katsotuimmaksi elokuvaksi. Movieweb haastatteli kauhuhitin tiimoilta pastori Bob Larsonia, joka on maailman tunnetuimpia manaamisen asiantuntijoita.

The Devil Inside -elokuvan lisäksi haastattelussa nousi esille myös vuoden 2008 Batman-elokuva Yön ritari, jossa edesmennyt Heath Ledger teki kehutun roolisuorituksen Jokerina. Bob Larsonin mukaan Ledger sai kuitenkin ”apua” mielipuoliseen esitykseensä. Näyttelijä oli pastorin mukaan vieraan hengen vallassa kameroiden käydessä.

”Sanoisin että… jokin otti miehen valtaansa. On hyvinkin mahdollista, että hän jotenkin otti sisimpäänsä liikaa tuon hahmon pahuuden. Loppujen lopuksi, oli kyse sitten psykologisesta tai spirituaalisesta puolesta, hän ei kyennyt enää näkemään eroa itsensä ja hahmonsa välillä. Olen kuullut tällaista näyttelijöiden suusta ennenkin”, Larson totesi Heath Ledgerin roolisuorituksesta.

Ledgeristä puhuessaan Bob Larson myös muistutti, että Jokeria vuoden 1989 Batmanissa esittänyt Jack Nicholon kehotti nuorta kollegaansa jättämään roolin väliin. Koko Larsonin haastattelun voit lukea Moviewebin sivuilta.

The Devil Inside (Paholainen sisälläni) saa ensi-iltansa Suomessa 17. helmikuuta.

Lähde: Movieweb

Keskustelu

Enpä kyllä tiennyt että Nicholson oli kehottanut Ledgeriä jättämään roolin välistä.. Miksiköhän? Ettei vanhuksella vain puntissa tutissut, että oma roolisuoritus jäisi Ledgerin jälkeen unholaan.

Pakko nyt yhtyä edellisiin, pitäis tollaset huuhaaukot vaan suunsa supussa. Ledger oli erinomainen näyttelijä.

Ei se nyt ole mikään ennen kuulumaton ilmiö, että roolihahmo olisi alkanut käydä näyttelijän psyykkeen päälle liiallisen eläytymisen seurauksena, mutta tuskinpa siihen tarvitsee mitään henkimaailman asioita alkaa sotkea. Mahdollisimman täydellinen eläytyminenhän on se mitä metodinäyttelemisellä haetaan. Roolihahmoa aletaan sisäistää jo kuukausia ennen kuvauksia ja siitä lopuksi irtautuminen on vielä oma prosessinsa. Joka tapauksessa fakta on, että näissä tapauksissa lopputulos on usein jotain elämää suurempaa.

Miksei saa vain näytellä hyvin? Tämä onneksi kertoo kuinka hyvin Leadger näytteli, kun aletaan jo uskomaan, että olisi ollut oikeasti paha.

”maailman tunnetuimpia manaamisen asiantuntijoita”

Mitäpä muuta kommenttia odottaa tälläiseltä sankarilta jonka elämäntyö rakentuu tälläisen humpuukin ympärille. Surullista että Ledgerin vakuuttavan näyttelijäsuorituksen harjalla pitää ratsastaa. Mutta annettakoon risuja myös Moviewebille kun lähtenyt lypsämään noin odotettavia mielipiteitä.

Muropaketin uusimmat