UUSIMMAT

Jennifer Lawrence melkein kuoli vuonna 2017: “Lähetin jo mielessäni perheelleni jäähyväisviestejä”

24.11.2021 08:35 | Muropaketin toimitus

Jennifer Lawrence melkein kuoli lento-onnettomuudessa.

Jennifer Lawrence promoaa Vanity Fairin pitkässä haastattelussa Netflixissä joulukuussa nähtävää Don’t Look Up -komediaansa, jossa toisen pääosaroolin näyttelee Leonardo DiCaprio. Lawrence kertoo myös muun muassa läheltä piti -tilanteesta vuonna 2017, jossa hän melkein kuoli.

31-vuotias näyttelijä oli matkalla yksityislentokoneella Louisvillesta Teterboroon, kun toinen koneen moottoreista sammui lentokorkeuden ollessa noin 9,5 kilometriä. Kone teki välittömän hätälaskun Buffaloon, ja Lawrence luuli kuolevansa. Hätälaskun aikana myös toinen koneen moottoreista sammui.

– Kyllä, tiedän, lennän yksityiskoneella, joten ansaitsenkin kuolla, Lawrence naureskelee tuttuun tapaansa.

Hätälaskun aikana koneessa oli hipihiljaista. Molempien moottorien yht’aikainen sammuminen kesken lennon on todella harvinaista.

– Olin täysin varma, että kuolemme. Aloin lähetellä mielessäni perheelleni jäähyväisviestejä. ”Elämäni oli ihana, olen pahoillani”. Tunsin itseni syylliseksi siitä, että aiheuttaisin surua. Kamalinta oli se, että Pippi-koirani oli sylissäni, pieni, täysin viaton otus, hän jatkaa.

Pelastushenkilökunta paloautoineen ja ambulansseineen odotti kiitoradalla. Lawrence näki ne ikkunasta. Kone rysähti lujaa kiitoradalle ja pomppasi takaisin ilmaan. Kapteeni sai sen kuitenkin pysäytettyä toisen rysäyksen jälkeen.

– Mikä ei tapa tekee vain vahvemmaksi ei pidä paikkaansa. Jouduin lentämään kotiin toisella koneella, joka onnistui vain yhden suuren pillerin ja usean minirommipullon avustuksella. Lentäminen on minulle edelleen aivan kamalaa, ja minun täytyy tehdä sitä jatkuvasti.

Don’t Look Up -elokuva tulee tarjolle Netflixiin 24. joulukuuta.