Uusimmat

Jesse Haajan Rendel-supersankari valloittaa valkokankaat ja kirjahyllyt ensi vuonna

08.11.2016 11:14 Tatu Junni

Kotimainen supersankari Rendel saapuu valkokankaille ensi vuonna. Tummanpuhuva kostaja aikoo vallata samoihin aikoihin myös kirjahyllyt.

Helena Wariksen ja Jesse Haajan Rendel on elokuvan pohjalta kirjoitettu virallinen romaaniversio, jonka Like Kustannus julkaisee alkuvuodesta 2017.

Tähän asti Rendelin tarina on pidetty melko hyvin salassa. Tiettyjä yksityiskohtia on kuitenkin paljastettu mm. Dome.fi:n julkaisemissa Rendel-aiheisissa jutuissa parin viime vuoden aikana.

“Rendelin tarinaa on alusta alkaen lähdetty viemään kv-markkinoille. Vaikka elokuva puhutaankin pääosin suomeksi, niin uskon vahvasti sen kansainväliseen levitykseen. Kyselyitä on jo tullut mukavasti ja konsepti kokonaisuudessaan tuntuu kiinnostavan ympäri maailmaa. Toivotaan että elokuva käynnistää jotain suurempaa Rendelin osalta”, visioi ohjaaja Haaja keväällä.

Helena Waris (s. 1970) on Mikkelin Ristiinassa asuva kirjailija. Waris on voittanut 4 kertaa Kuvastaja-palkinnon, joka myönnetään vuoden parhaalle suomalaiselle fantasiakirjalle. Fantasian lisäksi Waris kirjoittaa myös dystopiaa ja jännitystä ja haaveilee kauhun ja komiikan aluevaltauksista. Wariksen palkitusta Pohjankontu-trilogiasta on myös suunnitteilla elokuva.

Jesse Haaja (s. 1983) on mikkeliläinen elokuvantekijä, joka hahmotteli jo koulupoikana ensimmäiset luonnokset Rendel-hahmosta. Mainostoimistoyrittäjänä toimiva Haaja on muun muassa äänestetty vuoden 2015 positiivisimmaksi mikkeliläiseksi.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat