Jo yli 100 000 ihmistä on nähnyt Härmän – Kauhavalla järjestetty jopa ylimääräisiä näytöksiä

09.03.2012 14:25 | Muropaketin toimitus

Härmä

Kolme viikkoa sitten ensi-illassa ollut romanttinen puukkowestern, JP Siilin Härmä, on kerännyt jo yli 100 000 katsojaa. Esimerkiksi Kauhavalla kaikki katsojat eivät ole mahtuneet teatteriin, vaan elokuvalle on täytynyt järjestää ylimääräisiä näytöksiä.

”Alusta saakka tavoitteemme oli tehdä suuren yleisön elokuva, jossa on jokaiselle jotakin; toimintaa, rakkautta, suuria tunteita, tähtinäyttelijöitä ja silmiä hivelevää luontokuvausta. Olemme erittäin onnellisia, että koko Suomi on löytänyt Härmän”, iloitsevat tuottajat Olli Haikka ja Jarkko Hentula.

Viime viikkojen katsotuin aikuisten elokuva on aiheuttanut erityistä kuhinaa Pohjanmaalla, etenkin Kauhavalla, jossa paikallinen Y-Kino on joutunut järjestämään elokuvalle ylimääräisiä näytöksiä. Eräänä iltana jopa 50 kauhavalaista oli turhaan yrittänyt mahtua jo täynnä olleeseen teatteriin. Elokuvan kuvauspaikkakunnalla Kauhavalla Härmä on kerännyt jo poikkeukselliset 2500 katsojaa. Kolmattatuhannetta kauhavalaista Härmä-katsojaa odottaakin erikoispalkinto.

Härmän on ideoinut, käsikirjoittanut ja ohjannut JP Siili. Elokuvassa nähdään suuri joukko tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä, pääosissa roolitöistään kehutut Lauri Tilkanen, Mikko Leppilampi ja Pamela Tola. Musiikin elokuvaan on säveltänyt Tuomas Kantelinen.

Muropaketin uusimmat