Joaquin Phoenix: ”Jokeri-elokuvasta leikattiin pois sen paras kohtaus”

28.10.2019 09:05 | Muropaketin toimitus

Jokeria esittävän Joaquin Phoenixin lempikohtaus ei päätynyt valmiiseen elokuvaan asti.

Näyttelijä Joaquin Phoenix ja ohjaaja Todd Phillips kertovat Colliderin pitkässä haastattelussa useita kiinnostavia asioita Jokeri-elokuvasta. Yksi niistä on se, että yksi Phoenixin lempikohtauksista leikattiin pois, eikä sitä tulla ilmeisesti näkemään koskaan.

Parivaljakko kertoo haastattelussa elokuvan ensimmäisen version olleen puoli tuntia teatteriversiota pidempi, joten kohtauksia jouduttiin saksimaan pois reippaasti.

– Kyllä, poistettuja kohtauksia on paljon, mutta niitä ei nähdä dvd:llä. Minä en halua poistettuja kohtauksia Blu-ray- tai dvd-levyille. Nyt teattereissa pyörivä elokuva on juuri sellainen kuin halusimme, ja minusta tuntuu että poistettujen kohtausten näyttäminen olisi vain sekavaa, ohjaaja Phillips sanoo.

Phoenix selittää yhden elokuvan parhaisista kohtauksista jääneen leikkaamon lattialle. Kyseessä oli kohtaus, jossa Arthur Fleck ja Randall keskustelevat kävellessään portaita ylös Ha-Ha-firman toimistolla.

– Sehän on juuri siistiä leffoissa, eikö vain? Meillä voi olla upea kohtaus, mutta se ei vain sovi elokuvaan, joten pätkä jätetään simppelisti pois. Elokuvan täytyy toimia kokonaisuutena, Phoenix sanoo.