Uusimmat

John Carterin pahis kertoi, miksi elokuvasta tuli vuoden 2012 pahin floppi

22.01.2013 09:42 Muropaketin toimitus

John Carter

Keväällä 2012 ilmestyneen John Carterin piti olla jättihitti, jota mainostettiin ennakkoon mahtipontisesti ”uutena Star Warsina”. Kuten hyvin tiedetään, elokuva floppasi karmeasti, eikä jatko-osia ole luvassa.

Näyttelijä Mark Strongilla on oma näkemyksestä siitä, miksi John Carter ei kerännyt sen enempää kehuja kuin katsojiakaan. Elokuva ei yksinkertaisesti onnistunut tarjoamaan yleisölle mitään uutta:

”Minä todellakin pidin siitä ja mielestäni se sai turhankin tylyn kohtelun. Elokuva kärsi siitä, että se ei esitellyt mitään ennennäkemätönstä. Sen tarina oli sata vuotta vanha, ja Star Wars, Star Trek ja jopa Tarzan ovat ammentaneet aineksensa siitä. Edgar Rice Burroughs on scifin isoisä. John Carter ei yllättänyt ketään ja näytti vähän vanhanaikaiselta. Itse kuitenkin nautin siitä, samoin lapseni ja tuttuni.”

Andrew Stantonin ohjaamassa John Carterissa pahista nimeltä Matai Shangia esittäneen Mark Strongin seuraava elokuva on helmikuussa Suomen ensi-iltansa saava Zero Dark Thirty. Kathryn Bigelowin ohjaama toimintatrilleri kertoo Osama bin Ladenin ajojahdista.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: The Kermode and Mayo Show

Muropaketin uusimmat