Jokeri-elokuva on ikärajaluokitukseltaan R, mutta se vaati ohjaajalta vuoden työn

30.08.2019 20:01 | Muropaketin toimitus

Todd Phillipsin ohjaama Joker julkaistaan 4. lokakuuta.

Trailereiden perusteella Todd Phillipsin ohjaama ja Joaquin Phoenixin tähdittämä Jokeri-elokuva näyttää hyvinkin aikuisille suunnatulta elokuvalta. The Los Angeles Timesin haastattelussa ohjaaja kertoo, että joutui tekemään todellisen työn vakuuttaakseen studion siitä, ettei rankaksi suunniteltua elokuvaa vesitettäisi lapsille sopivalla ikärajalla.

Jokerin tuotannon aikana Warner Brosin studiolla oli juuri käynnissä johtajien vaihdos, minkä takia Phillips joutui vakuuttamaan uusia ihmisiä omasta näkemyksestään.

“Se oli vuoden kestävä prosessi siitä, kun saimme käsikirjoituksen valmiiksi, ennen kuin saimme kaikki vakuuttuneeksi elokuvan visiosta. Tämä johtui siitä, että esittelin alkuperäisen pitchini täysin eri porukalle kuin mikä lopulta oli tekemässä elokuvaa”, Phillips kertoo.

Ohjaaja mainitsee, että keskusteluiden aiheena käsiteltiin muun muassa sitä, että supermarketeissa myydään lapsille Jokeri-yöpukuja. “Tuohon aikaan kiroilin sisimmässäni joka päivä. Mutta sitten laitoin asioita perspektiiviin ja ajattelin, että kyllä he lopulta ovat aika rohkeita kun lähtivät tähän mukaan.”

Yhdysvalloissa Joker on saanut ikärajaluokituksen R, mikä meillä Suomessa vastaa ikärajaa K16. Suomessa virallista ikärajaa ei ole vielä määritelty.

Muropaketin uusimmat