Jokeri-elokuva ylitti juuri miljardin dollarin rajan – Joaquin Phoenixin palkkio oli vain murto-osa tuosta summasta

18.11.2019 09:40 | Muropaketin toimitus

Joaquin Phoenixin tähdittämä Joker on tienannut maailmanlaajuisesti jo yli miljardi dollaria. Suomessa elokuva nousi vuoden katsotuimmaksi.

Nykyaikana ei ole mikään yllätys, että sarjakuvaan perustuva elokuva kerää lippukassoilla yli miljardin dollarin maailmanlaajuisen tuoton. Se on kuitenkin yllätys, että aikuiseen makuun suunnattu, keskeisestä sarjakuvauniversumin maailmasta irrallinen elokuva tekee niin.

Todd Phillipsin ohjaama ja Joaquin Phoenixin tähdittämä Joker on tienannut tätä kirjoitettaessa Box Office Mojon mukaan 1,016 miljardia dollaria. Variety kuitenkin uutisoi, että Phoenixin palkkalappu on tästä menestyksestä vain murto-osa. Phoenix nimittäin tienasi Jokerista 4,5 miljoonaa dollaria.

Tavalliselle tallaajalle neljä miljoonaa olisi melkoisen mukava summa, mutta verrattuna moniin muihin näyttelijätähtiin se on palkkana lopulta aika vaatimaton. Etenkin kun ottaa huomioon elokuvan valtavan menestyksen.

Vertailun vuoksi esimerkiksi Fast & Furious -spinoffin, Hobbs & Shawn kaikki kolme keskeistä miesnäyttelijää tienasivat enemmän: Idris Elba 8 miljoonaa, Jason Statham 13 miljoonaa ja Dwayne Johnson peräti 20 miljoonaa. Hobbs & Shaw keräsi maailmanlaajuisesti 758 miljoonan dollarin kassatulot.