Uusimmat

Jokeri-tähti Joaquin Phoenix tuomitsi rasismin ja sanoi olevansa itse osa elokuva-alalla tapahtuvaa syrjintää

04.02.2020 18:00 Muropaketin toimitus

Joaquin Phoenix nappasi parhaan miespääosan BAFTA-palkinnon Jokeri-roolistaan viime viikonloppuna.

Brittien vuosittaiset elokuvapalkinnot, BAFTA:t, jaettiin viime viikonloppuna ja parhaan miespääosan palkinnon sai odotetusti Jokerin Joaquin Phoenix. Palkintopuheessaan Phoenix otti kantaa siihen, että gaalan näyttelijäkategorioiden ehdokkaat koostuivat tänä vuonna pelkästään valkoihoisista näyttelijöistä.

“Luulen, että annamme melkoisen suoran viestin värillisille ihmisille, etteivät he ole tervetulleita tänne”, Phoenix sanoo puheessaan. Hän myös mainitsee olevansa itse osa ongelmaa: ”Häpeäkseni joudun myöntämään, että olen itse osa ongelmaa. En ole tehnyt kaikkea voitavaani varmistaakseni kuvauspaikoilla, että niillä otetaan kaikki huomioon.”

Näyttelijän puhe on katsottavissa kokonaisuudessaan tästä videosta:

Myös koomikkona tunnettu näyttelijä Rebel Wilson antoi oman osansa kritiikistä BAFTA-gaalalle jakaessaan parhaan ohjaajan palkintoa. Ehdokkaina olivat tänä vuonna Sam Mendes, Todd Phillips, Quentin Tarantino, Martin Scorsese ja Bong Joon Ho – eli yhtään naista ei ohjaajaehdokkaana nähty tänäkään vuonna.

Wilson viittasi tähän puheessaan, ettei koskaan voisi itse päästä samaan, koska “I don’t have the balls” – kommentti, jolla on kaksi merkitystä – “koska minulla ei ole uskallusta” tai “koska minulla ei ole kiveksiä”. Katso Wilsonin puhe oheisesta videosta: