UUSIMMAT

Jokerista tuli jättihitti ja nyt Warner Bros. Picturesilla on suuria suunnitelmia DC Comicsin hahmojen varalle – Variety paljasti, mitä studio suunnittelee seuraavaksi

27.11.2019 21:00 Muropaketin toimitus

Muutamien kolhujen jälkeen DC:llä menee taas lujaa elokuvarintamalla Jokerin ja Aquamanin menestysten siivittämänä.

Justice Leaguen taloudellisen floppaamisen jälkeen ja Batman v Supermanin silitettyä kriitikoita vastakarvaan on DC jälleen siirtynyt nousujohteiseksi. Joker on ollut kuluvan vuoden miljardihitti ja Aquaman tienasi yli miljardi dollaria viime vuonna.

Odotukset ovat jälleen kovat. Ensi vuonna julkaistaan Wonder Woman -jatko-osa sekä Harley Quinn -elokuva Birds of Prey. Seuraavana vuonna tulossa on Robert Pattinsonin tähdittämä ja Matt Reevesin ohjaama versio Batmanista.

Varietyn uutisen mukaan Warner Bros ja DC uskovat, että mikäli The Batman menestyy, kuka tahansa sen keskeisistä pahiksista voisi saada Jokerin tapaan oman elokuvansa. Aikuisemmalle yleisölle suunnatun Jokerin menestyksen siivittämänä DC tähyääkin nyt R-ikärajalla varustettujen elokuvien suuntaan – etenkin kun sen kilpakumppani, Disneyn alla toimiva Marvel otti siipiensä suojaan Foxin aiemmin julkaisemat, aikuisemmalle yleisölle suunnatut nimikkeet.

Green Lantern Corps on myös edelleen suunnitteilla, samoin kuin Green Lantern -tv-sarja. Ezra Millerin esittämä Flash on myös saamassa oman elokuvansa It-ohjaaja Andy Muschiettin ja käsikirjoittaja Christina Hobsonin myötävaikutuksella. Flashin jälkeen Hobson ottaa työn alle Batgirl-elokuvan käsikirjoituksen.

Valkokankaan lisäksi DC jatkaa porskuttamista television puolella. WarnerMedian omistama HBO Max aloittaa pian toimintansa ja sen kerrotaan parhaillaan etsivän potentiaalisia DC-hahmoja valikoimaansa.

HBO Maxin myötä DC-fanit myös toivovat saavansa vihdoin nähtäväksi Zack Snyderin ohjaaman version Justice Leaguesta (jonka ohjasi loppuun Joss Whedon sen jälkeen kun Snyder joutui jättäytymään tehtävästä perhetragedian vuoksi). Varietyn uutisen mukaan tämän version julkaisua ei kuitenkaan ole suunnitteilla.