Jos Kummisetä 4 tosiaan tehdään, ei Francis Ford Coppola aio olla mukana

08.12.2020 09:47 | Muropaketin toimitus

Francis Ford Coppola saapuu tänään vierailulle Suomeen.

Paramount Pictures paljasti viime viikolla neljännen Kummisetä-elokuvan olevan mahdollinen, jos tarjolla on sopiva käsikirjoitus ja tarina. Ohjaaja Francis Ford Coppola kertoo The Guardianin haastattelussa, ettei hän aio osallistua sen tekemiseen.

Coppola julkaisee tässä kuussa uuden version kolmannesta Kummisetä-elokuvasta, jonka alkuperäinen ensi-ilta oli vuonna 1990. Uuden version nimi on The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone. Konkariohjaaja kertoo tehneensä uuden version lähinnä tyttärensä Sofia Coppolan saaman kritiikin takia. Sofia Coppola oli vain 18-vuotias näytellessään leffassa.

– Käsikirjoittaja Mario Puzolla on vaikka kuinka paljon materiaalia, jota emme koskaan käyttäneet. Mutta minä en omista Kummisedän oikeuksia, vaan Paramount-studio. He voivat tehdä halutessaan lisää elokuvia, mutta minä tein jo trilogiani, Coppola sanoo.

Ohjaaja on tällä hetkellä vierailulla Helsingissä, jonka aikana hän työskentelee Aalto-yliopiston elokuvaopiskelijoiden kanssa.

Coppola pitää myös Kino Reginassa keskustelutilaisuuden, johon ei koronarajoitusten vuoksi voida ottaa yleisöä, mutta jota voi seurata ilmaiseksi striimin kautta. Lauantaina 12. joulukuuta klo 19.00 alkavaan keskustelutilaisuuteen voi lähettää ohjaajalle livenä kysymyksiä.

Tarkemmat tiedot striimin seuraamisesta ja kysymysten lähettämisestä päivittyvät Kino Reginan sivuille.