Uusimmat

Ja sitten jotain ihan muuta: Verinen suomalaiselokuva juoposta samuraista

01.09.2016 09:20 Tatu Junni

Mika Rätön ohjaaman Samurai Rauni Reposaarelainen -elokuvan traileri ja juliste on julkaistu.

Rauni Reposaarelainen on ylivoimainen viinaan menevä samurai, joka kylvää surua ja tuhoa lähiympäristössään Meri-Porissa. Mystinen nimimerkki ”Häpeekyynel” tilaa Satakunnan Ninjain Killalta Raunin salamurhan, josta Rauni kuitenkin selviää pelkkää oljenkortta käyttämällä. Rauni haluaa selvittää, kuka on nimimerkki Häpeekyyneleen takana. Tästä alkaa absurdi ja verinen road movie Meri-Porin samuraitodellisuudessa.

Kuulostaako kahjolta?

Traileri vie homman vielä pidemmälle aivan omiin sfääreihin:

Samurai Rauni Reposaarelainen on tekijöidensä mukaan ”surrealistinen tragikomedia, joka yhdistelee ennakkoluulottomasti suomalaista ja japanilaista kulttuuria sekä Selkämeren kaunista luontoa uniikiksi visuaaliseksi kokonaisuudeksi”.

Teatteri Moderni Kanuunan näytelmään pohjautuvaa elokuvaa tähdittävät Mika Rättö, Veera Elo, Minna Norrgård, Reetta Turtiainen, Harri Sippola, Jori Kemppi, Juha Hurme, Jarno Malinen, Pauliina Haapala, Ilkka Kari ja Anne Mäkinen.

Samurai Rauni Reposaarelainen nähdään elokuvateattereissa 21.10.2016 alkaen. Ensiesityksensä se saa Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla 21. syyskuuta.

Samurai Rauni Reposaarelainen

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat