Uusimmat

Joulu tulee Akira Kurosawan ja samuraiden faneille jo marraskuussa

27.10.2015 10:10 Tatu Junni

Akira Kurosawa – Samurai Masterpiece Collection on kuuden samuraielokuvan restauroitu DVD- ja Blu-ray -boksi, joka julkaistaan Suomessa 4. marraskuuta.

Future Filmin julkaisu sisältää seuraavat Kurosawa-klassikot:

– Rashomon – paholaisen temppeli (Rashômon, 1950)
– Seitsemän samuraita (Shichinin no samurai, 1954)
– Seittien linna (Kumonosu-jô, 1957)
– Kätketty linnake (Kakushi-toride no san-akunin, 1958)
– Yojimbo – onnensoturi (Yôjinbô,1961)
– Samuraimiekka (Tsubaki Sanjûrô, 1962)

Elokuvien lisäksi mukana on Rashomonin traileri (4 min.) sekä englanniksi tekstitetty lyhytdokumentti elokuvan digitaalisesta restauroinnista (7 min.). Ikävä kyllä, muista elokuvista ei ekstroja tarjolla ole.

Akira Kurosawa – Samurai Masterpiece Collectionin tarkempi kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Samuraisuvun jälkeläisestä tuli samuraielokuvien suurin. Harvalla elokuvantekijällä on ollut yhtä vahva vaikutus ohjaajakollegoihinsa kuin toimintaelokuvien isällä, Akira Kurosawalla. Kurosawa on innoittanut ohjaajajättiläisiä Spielbergistä Scorseseen ja Lucasista Coppolaan, mutta yhtä lailla hän on tehnyt vaikutuksen myös elokuvaharrastelijoihin. Kurosawan mestariteoksista Seitsemän samuraita on se kaikkein kirkkain timantti. Se on edelleen lukemattomien kriitikoiden, elokuvantekijöiden ja cinéfiilien mielestä paras koskaan tehty elokuva. Kurosawan kuusi mestarillista samuraielokuvaa on nyt digitaalisesti restauroitu siten, että niiden briljantti äänen- ja kuvanlaatu pääsee oikeuksiinsa.”

Akira Kurosawa

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat