Joulun ihme – Spider-Man: No Way Home -leffa on kerännyt yli miljardin dollarin lipputulot pandemiasta huolimatta

27.12.2021 09:04 | Muropaketin toimitus

Yleisön ja kriitikoiden rakastama Spider-Man: No Way Home -elokuva on aivan ansaitusti jättihitti.

Kaikkien koronaviruksen omikron-variantin aiheuttamista hurjista tartuntamääristä kertovien uutisten lomaan mahtuu myös jotain oikein positiivista. Spider-Man: No Way Home -leffa jatkaa voittokulkuaan. Uusin Hämis-seikkailu on ensimmäinen pandemia-ajan elokuva, joka on kerännyt yli miljardin dollarin pääsylipputulot.

Deadlinen mukaan No Way Home tahkosi jouluviikonlopun aikana pelkästään Yhdysvalloissa 81,5 miljoonaa dollaria.

Maailmanlaajuisesti Hämis seittisinkosi itsensä miljardin dollarin muurin yli. Elokuva on kerännyt nyt noin 1,05 miljardin taalan pääsylipputulot. Lippuja on myyty yhteensä huimat 38 miljoonaa kappaletta.

Sonyn supersankariseikkailu rikkoo melkein myös ennätyksiä. Vuoden 2019 Avengers: Endgame -elokuva tienasi miljardi dollaria vain viidessä päivässä, ja vuoden 2018’ Avengers: Infinity War teki saman 11 päivän aikana. No Way Home sai summan kasaan 12 päivän aikana, eli yhtä nopeasti kuin vuoden 2015 tar Wars: The Force Awakens -elokuva.

Spider-Man No Way Home sai Suomessa ensi-iltansa 15. joulukuuta ja Yhdysvalloissa pari päivää myöhemmin 17. joulukuuta.

Leffa keräsi kehut myös Muropaketin neljän tähden arvostelussa, jossa siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”Ohjaaja Jon Wattsin kolmas Spider-Man-leffa sisältää enemmän fan serviceä kuin mikään muu koskaan näkemäni elokuva, mutta jollain ihmeen kaupalla homma toimii. Esimerkiksi Star Wars ja Game of Thrones ovat kompuroineet polvistuttuaan nuolemaan fanien persettä, mutta No Way Home ei tee samaa virhettä. Sen lukuisat viittaukset lähdemateriaaliin ja nojailu nostalgiaan tuntuvat luontevilta ja tempaavat mukaansa. Elokuva ei pelkästään iske silmää faneille – se tarjoaa drinkin, työntää kielen korvaan, saattaa kotiin ja maksaa vielä taksinkin.”

Arvostelu | Spider-Man: No Way Home on kaikkien aikojen Hämähäkkimies-elokuva

Muropaketin uusimmat