Uusimmat

Joulutarina-elokuva näyttävästi esillä USA:ssa

17.11.2009 10:45 Muropaketin toimitus

joulutarinaJuha Wuolijoen Joulutarina-elokuva on Yhdysvalloissa näkyvä osa suurten kauppaketjujen tämänvuotista joulumarkkinointia. Marraskuun alussa Pohjois-Amerikassa nimellä Christmas Story julkaistu Joulutarina-dvd on laajasti esillä sekä Walmart- että Target-kauppaketjun liikkeissä kautta USA:n.

Kotimaassa rakastettu koko perheen jouluelokuva palaa jälleen valkokankaille tulevana perjantaina 20. marraskuuta. Ennen kuluvan syksyn uusintakierrostaan Joulutarina on kerännyt Suomen elokuvateattereissa jo 290 000 katsojaa. Myös platinaa (eli yli 100 000 kappaletta) myynyt Joulutarinan dvd ja Blu-ray ovat myynnissä taas.

Yhdysvalloissa Joulutarinan englanniksi jälkiäänitetty versio on kerännyt kehuja ja saanut hyvät arvostelut. Englanninkielistä versiota tähdittävät muun muassa Coenin veljesten luottonäyttelijä John Turturro sekä Noah Emmerich. Suomenkielisen Joulutarinan tapaan englanniksi dubatun version on ohjannut Juha Wuolijoki ja tuottanut Snapper Films Oy.

Joulutarinanlevitysyhtiö Yhdysvalloissa, Anchor Bay Entertainment, uskoo elokuvaan ja panostaa sen markkinointiin. Barbara Javitz Anchor Bayn emoyhtiö Lightning Entertainmentista kommentoi Yhdysvaltain levitystä: ”Joulutarina on elokuva, joka vetoaa kaikenikäisiin. Uskomme, että Joulutarina nousee jokavuotiseksi jouluperinteeksi.”

Snapper Filmsin tuottama Joulutarina on kautta aikain laajimmalle levinnyt kotimainen näytelmäelokuva. Tänä jouluna se nähdään muun muassa Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Puolassa.