Juonikuvaus District 9 -ohjaajan uudesta scifi-elokuvasta Elysium

15.06.2012 13:07 | Muropaketin toimitus

Neill Blomkampin esikoiselokuva District 9 oli kova hitti scifi-fanien keskuudessa vuonna 2009. Miehen seuraavaa elokuvaa on odoteltu innolla jo vuosia. Ensi keväänä odotus päättyy.

Maaliskuussa 2013 ensi-iltansa saava Elysium on vuoteen 2159 sijoittuva tieteiselokuva, jonka pääosissa nähdään District 9:aa tähdittäneen Sharlto Copleyn ohella Jodie Foster, Matt Damon, Wagner Moura, William Fichtner, Sonia Braga ja Diego Luna.

Elokuvan virallinen synopsis on julkaistu tällä viikolla. Se kuuluu suomeksi seuraavasti:

”Ihmisiä on vuonna 2159 kahta kastia: ökyrikkaat elävät turmeltumattomalla avaruusasemalla nimeltä Elysium, ja muut ylikansoitetulla ja pilalle menneellä Maapallolla. Kovan luokan ministeri Rhodes (Jodie Foster) tekee kaikkensa vahvistaakseen siirtolaisuuslakeja ja suojellakseen Elysiumin ylellistä elämäntapaa. Maapallon ihmiset tekevät kuitenkin kaikkensa päästäkseen avaruusasemalle. Kun epäonninen Max (Matt Damon) ahdistetaan nurkkaan, hän lupautuu mukaan pelottavaan tehtävään, joka onnistuessaan voisi pelastaa hänen henkensä, mutta myös tuoda tasapainon kahden polarisoituneen maailman välille”.

Elysium saa ensi-iltansa USA:ssa 1. maaliskuuta 2013. Suomen julkaisun ajankohdasta ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Slashfilm

Muropaketin uusimmat