Jussi-voittajat julkistettiin – katso lista Kaistalta

03.02.2009 07:58 | Muropaketin toimitus

nikoVuoden 2008 parhaat kotimaiset elokuvat palkittiin sunnuntaina 1. helmikuuta järjestetyssä Jussi-gaalassa Helsingin Kaapelitehtaalla. Jussit jakoi perinteisesti elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry. Vuoden parhaaksi elokuvaksi valittiin Niko – Lentäjän poika.

Jussi-patsaita on jaettu jo vuodesta 1944 lähtien.

PARAS ELOKUVA
Niko – lentäjän poika – tuottajat Petteri Pasanen, Hannu Tuomainen

OHJAUS
Tummien perhosten koti – Dome Karukoski

MIESPÄÄOSA
Putoavia enkeleitä – Tommi Korpela

NAISPÄÄOSA
Putoavia enkeleitä – Elena Leeve

YLEISÖÄÄNESTYS
Paras elokuva – Tummien perhosten koti

KUVAUS
Käsky – Rauno Ronkainen

KÄSIKIRJOITUS
Niko – lentäjän poika – Hannu Tuomainen, Marteinn Thorisson

MIESSIVUOSA
Tummien perhosten koti – Pertti Sveholm

NAISSIVUOSA
Putoavia enkeleitä – Elina Knihtilä

DOKUMENTTIELOKUVA
Katastrofin aineksia – John Webster

LAVASTUS
Sauna – Antti Nikkinen, Ville Vauras, Vladimir Bedrich Dvorak

MUSIIKKI
Risto Räppääjä – Iiro Rantala

ÄÄNISUUNNITTELU
Sauna – Panu Riikonen, Vesa Meriläinen

LEIKKAUS
Tummien perhosten koti – Harri Ylönen

PUVUSTUS
Sauna – Anna Vilppunen

Keskustelu

”Joo,seuraavan vuoden jussi-magneetti on tämä Muukalainen. Nyt sitä nostatetaan kuvaajaa myöten niin paljon että millään muulla elokuvalla ei ole mitään mahiksia.Älkää siis muut ehdokkaat edes vaivautuko,boikotoikaa jussijuhlaa.”

toi on totta että aina sekä jussi- että oscar -gaaloissa valitaan joku yksi joka on jo päätetty että se on vuoden paras tai ainakin ehdolla. Tänäki vuonna olis voinu ton Katastrofin aineksia paikalla voinu olla tosiaan vaikka Käsky (Louhimiehen kaunein elokuva). Mutta ei kun TPK oli pakko niellä julkisuutta (Mitä se Dome oikeesti osaa?). Onneks ei voittanu, mutta p*rseestä koko gaala tänä vuonna. lopetan koht suomi-elokuvien kattomisen

”kaikki leffat saman näköisiä”? Montako Nikoa on Suomessa tehty?

Joo,seuraavan vuoden jussi-magneetti on tämä Muukalainen. Nyt sitä nostatetaan kuvaajaa myöten niin paljon että millään muulla elokuvalla ei ole mitään mahiksia.Älkää siis muut ehdokkaat edes vaivautuko,boikotoikaa jussijuhlaa.

Voi olla että olivat humalassa. Tällä alalla käytetään tosi tosi paljon alkomahoolia.

Sitten viitaten noihin edellisiin viesteihin niin miten niin kaikki leffat ovat saman näkösiä. Esim. Sauna, Dark Floors ja aivan upea iki-ihana KÄSKY ovat piristävää katstottavaa suomalaiseen elokuvaan moneen vuoteen. Toisin kuin Tummien perhosten koti, joka oli ehdolla vuoden parhaaksi, ja on kuitenkin sitä perus Suomi-kamaa mitä aina

Kuvittelinko vain, vai olivatko eräät naisnäyttelijät lievässä humalatilassa..?

Olen samaa mieltä ykkösen kanssa. Kaikki leffat näyttää samalta,samat kuvaajat samat kaikki.Vähän erilaista lookkia leffoihin,vaihtakaa välillä kuvaajia ja muita työntekijöitä.

Miksi ei ansaitse Jussi-juhlaa? Miksi muissa maissa paitsi Suomessa elokuvajuhlat ovat hyväksyttäviä, vaikka saman tyyppisiä tulee joka paikasta? On suomalainen elokuva riikkaampaa tavaraa kuin vaikkapa amerikka josta tulee sitä samaa toiminta-viihdeshittii joka on ainoastaan toteutukseltaan kovaa luokkaa.

Olin tyytyväinen Käskyn kuvaus-jussista sekä Saunan ääni-, lavastus- ja puku-jusseista

Täyttä pelleilyä nämä jussijuhlat. Yksi voittaa ja muut hymyilevät väkinäisesti ja kateudesta vihreinä. Lopettakaa jo tollanen,kauheeta kattoo. Suomalainen elokuva ei ansaitse mitään palkintoja.

Muropaketin uusimmat