Kaikki ohjaajat eivät rakasta supersankareita tai Christopher Nolania

17.08.2012 10:10 | Muropaketin toimitus

Christopher Nolan / Batman

Christopher Nolan on saanut vuosien saatossa runsaasti kehuja niin uransa alkuaikojen trillereistä kuin Batman-trilogiastaan. Kaikki eivät kuitenkaan suutele miehen jalkoja.

Kärpäsestä, Eastern Promisesista, A History Of Violencesta ja pian ilmestyvästä Cosmopoliksesta tuttu ohjaaja David Cronenberg kritisoi tuoreessa haastattelussaan Christopher Nolania ja hänen tekemiään elokuvia. Edes Yln ritari -trilogia ei miestä sulata: ”Batman juoksentelee edelleen ympäriinsä typerässä viitassaan”, Cronenberg tylyttää. ”Christopher Nolanin paras elokuva on Memento, se on mielenkiintoinen elokuva. Mielestäni hänen Batmaninsa eivät ole puoliksikaan yhtä kiinnostavia, vaikka ne ovat 20 miljoonaa kertaa kalliimpia”.

Cronenbergin mukaan Nolan ei kaikesta menestyksestään huolimatta ole niin mahtava kuin ihmiset luulevat. ”Jokainen studioiden kanssa työskentelevä joutuu koko ajan 20 ihmisen valvomaksi. He eivät kunnioita ja siinä… Ei ole mitään väliä kuinka menestynyt ohjaaja on. Selvästi Nolan on menestynyt hyvin, hänellä on kyllä valtaa, tavallaan, mutta ei todellista valtaa”, Cronenberg tiivistää näkemyksensä.

David Cronenberg ei ole myöskään mikään supersankarielokuvien ystävä. Hänen mukaansa sarjakuvat kuuluvat kakaroille, siinä se. ”Mielestäni ihmiset, joiden mielestä Yön ritarin paluu on äärimmäisen hienoa elokuvataidetta, eivät tiedä mistä vitusta he puhuvat”.

31. elokuuta saa ensi-iltansa David Cronenbergin tuorein ohjaustyö. Don DeLillon romaaniin pohjautuvan Cosmopoliksen pääosassa nähdään Robert Pattinson.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: NextMovie

Muropaketin uusimmat