Kaista pahoittelee ja pyytää Saw-elokuvien ystäviltä ymmärrystä

26.10.2008 22:39 | Muropaketin toimitus

http://plaza.fi/s/f/editor/images/sawv120.jpgSaw-kauhuelokuvasarjan viides osa saa ensi-iltansa USA:ssa ja Suomessa 31. lokakuuta, eli perinteen mukaisesti Halloweenina. Saw:n viidennessä osassa Jigsaw’n perintö elää yhä ja sadistinen peli vaatii jälleen uhrinsa, jotta kaikkein julmin salaisuus ei paljastu.

Tuttuun tapaan Kaistan toimitus pyrkii aina arvostelemaan uutuuselokuvista mielenkiintoisimmat ja kohutuimmat, jotta lukijamme tietäisivät mitä mennä katsomaan ja mitä ei. Tietenkään arvostelijoidemme maku ei aina kohtaa kaikkien lukijoidemme käsitystä hyvästä elokuvasta, mikä on toki valitettavaa, mutta ymmärrettävää.

Saw V:n kohdalla joudumme kuitenkin toteamaan, että olette, rakkaat ystävät, ns. omillanne. Saw V:stä ei järjestetä Suomessa lainkaan lehdistönäytöstä, joten näin ollen emme myöskään voi elokuvaa teille ensi perjantaiksi arvostella.

Tilanne ei kuitenkaan ole täysin onneton. Mikäli arkailette maksaa 10 euron pääsylippua elokuvasta, josta ette tiedä mitään, suosittelemme minimoimaan riskin ja lähtemään – eurolla elokuviin:

Eurolla koko maailma -elokuvatapahtuma tuo maailman tarinoita Suomen syksyyn

Ulkoministeriön ja Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin Eurolla koko maailma tuo maailman tarinoita Suomen syksyyn loka-marraskuussa. Elokuviin pääsee 11 paikkakunnalla, liput elokuviin maksavat euron. Eurolla koko maailma -sarja esitetään kokonaisuudessaan Helsingissä, Lasten Cinemassa 31.10.-9.11. Lisäksi osa elokuvista kiertää 10 muulla paikkakunnalla Suomessa.

Vuoden 2008 sarjaan kuuluu niin palkittuja uutuuksia kuin klassikoitakin. Sarjan elokuvista piirtyy siirtolaisen koko elämänkaari. Ne antavat niin humoristisia kuin traagisiakin näkökulmia maahanmuuttajien kokemuksiin.

Suoraan maailman ensi-illastaan Rooman festivaalilta saapuu Helsingin ohjelmiston päättävä huippuohjaajien yhteistyö ”8”, itsenäisistä tarinoista koostuva näkemys YK:n vuosituhattavoitteista. Maailman kehitysongelmiin pureutuneita tarinoita ovat ohjanneet Abderrahmane Sissako, Jane Campion, Gus Van Sant, Jan Kounen, Gaspar Noe, Gael Garcia Bernal, Mira Nair ja Wim Wenders.

Elokuvan ”8” on tuottanut ranskalainen tuotantoyhtiö LDM, jonka tuottaja Lissandra Haulica vierailee elokuvan Suomen ensiesityksessä. Haulica on toimittajien haastateltavissa 28.10.

Ulkoministeriön ja Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin yhteinen elokuvatapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Tapahtuma liittyy Euroopan komission isännöimiin Euroopan kehityspäiviin (European Development Days), jotka järjestetään Strasbourgissa 15.-17. marraskuuta. Se on myös osa Euroopan kulttuurienvälisen vuoropuhelun teemavuotta 2008.

Elokuvien esittelyt ja aikataulut www.hiff.fi

Muropaketin uusimmat