Kaksi vuotta sitten lopetettu Penny Dreadful saa jatkoa uuden sarjan muodossa

02.11.2018 12:21 Muropaketin toimitus

Penny Dreadful: City of Angels -kauhusarja sijoittuu nimensä mukaisesti Los Angelesiin.

Kaksi vuotta sitten kolmen tuotantokauden jälkeen lopetettu viktoriaanista kauhua tarjoillut Showtime-kanavan Penny Dreadful -sarja saa The Wrapin mukaan spinoffin nimeltään Penny Dreadful: City of Angels.

Alkuperäinen sarja sijoittui Lontooseen ja esitteli useita klassisia hirviöhahmoja. Siinä nähtiin muun muassa Eva Green, Josh Hartnett ja Timothy Dalton.

Lama-aikaan, vuoteen sijoittuva 1938 City of Angels ammentaa sen sijaan meksikolaisesta ja yhdysvaltalaisesta folkloresta, yhdistäen niihin ankeiden aikojen aiheuttamaa kireää ilmapiiriä.

Sarjassa ovat vastakkain luurankoasuisen meksikolaisen epävirallisen pyhimyksen Santa Muerte – La Santisima Muerten joukoissa seisovat ja Paholaisen nimeen vannovat hahmot.

Alkuperäissarjan luoja John Logan vastaa myös uutuudesta, jossa hän toimii myös käsikirjoittajana ja vastaavana tuottajana yhdessä Jim Carreyn Kidding-sarjasta tutun Michael Aguilarin kanssa.

Penny Dreadful: City of Angels -sarjan tuotanto alkaa ensi vuonna, joten ensi-ilta tai näyttelijät eivät ole vielä selvillä. Mainosjulisteen Showtime on kuitenkin ehtinyt jo julkaista.

Suomessa alkuperäistä sarjaa esitti tuoreeltaan HBO Nordic. Nyt Penny Dreadfullin kaikki kolme kautta löytyvät myös Netflixistä.