Kalle Päätalo -elokuva saa ensi-iltansa kesäkuussa

20.02.2008 12:37 | Muropaketin toimitus

Kalle Päätalosta kertova koko-illan elokuva Päätalo saa ensi-iltansa Taivalkoskella kirjailijan kotipitäjässä Päätalo-viikolla 30. kesäkuuta 2008. Elokuvateatterilevitykseen elokuva tulee kautta Suomen 26. syyskuuta 2008.

Päätalo on 50-luvulle sijoittuva suurelokuva joka kertoo rakennusmestarina toimineen Kalle Päätalon palavasta intohimosta tulla kirjailijaksi ja pitkästä tiestä, joka johti Päätalon ensimmäisen romaanin syntyyn. Päätalo löysi myös onnen ja tasapainon elämäänsä toisen vaimonsa Leenan myötä. Elokuvan on ohjannut Hannu Kahakorpi ja pääosissa nähdään Kai Lehtinen (Kalle Päätalo), Jussi-voittaja Susanna Anteroinen (Leena Päätalo) ja Nina Jääskeläinen (Laina Päätalo). Elokuva on kuvattu suurimmalta osin Taivalkoskella ja Kuusamossa.

”Päätalo on elokuva, jonka jokainen ohjaaja haluaa tehdä: tarina mahdottomasta haaveesta, jonka saavuttamiseksi on asetettava oma elämä vaakalaudalle. Jääkö silloin enää tilaa onnelle ja rakkaudelle? Minulle on mieluista ja luontevaa, että elokuva saa ensiesityksensä Taivalkoskella, onhan se Päätalon tekopitäjä”, kertoo ohjaaja Hannu Kahakorpi.

Elokuvan on kuvannut Jussi-palkittu Jarkko T. Laine (Äideistä parhain, Ganes, FC Venus) ja sen ovat tuottaneet Asko Apajalahti, Marko Röhr ja Mikko Tenhunen MRP Matila Röhr Productions Oy:stä. Käsikirjoituksen on kirjoittanut Elina Halttunen Päätalon romaanien ja Miisa Lindénin adaptaation pohjalta. Elokuvan sivurooleissa nähdään Pirjo Leppänen, Kari Hietalahti ja Antti Virmavirta.