Kanada vaatii Netflixiltä korvauksia ja kohtauksen poistamista hittielokuvasta – kiistan taustalla aidon onnettomuuden kuvamateriaalin käyttö

04.02.2019 20:01 | Muropaketin toimitus

Netflixin Bird Box -elokuvassa on käytetty kuvamateriaalia aidosta junaonnettomuudesta. Nyt Kanada vaatii materiaalin poistoa suojellakseen oikeassa onnettomuudessa kärsineitä.

Kanadan parlamentissa päätettiin vaatia korvauksia ja kuvamateriaalin poistoa Netflixiltä, kertoo The Hollywood Reporter. Suoratoistojätti on nimittäin käyttänyt aitoa onnettomuusmateriaalia Quebecin Lac-Meganticissa vuonna 2013 sattuneesta junaonnettomuudesta. Aitoa materiaalia on mukana Sandra Bullockin tähdittämässä elokuvassa Bird Box sekä tv-sarjassa Travelers.

Kanadan junaonnettomuudessa öljyä kuljettanut juna suistui raiteilta ja aiheutti räjähdyksen, jossa kuoli kaikkiaan 47 ihmistä. Kanadan parlamentin mukaan Lac-Meganticin asukkaiden on järkyttävä nähdä oman kotikaupunkinsa palavan viihdejätin tuotannossa, minkä vuoksi se vaatii Netflixiltä korvauksia kaupungin asukkaille sekä poistamaan käytetyn materiaalin elokuvasta ja sarjasta.

Netflix on pyytänyt asiaa anteeksi, mutta ei ole lupautunut poistamaan kohtauksia valmiista tuotannoista. Kuvamateriaali oli virallisesti hankittu ja lisensoitu Pond5:n kautta.