Uusimmat

Karmivaa: Kaikki Star Wars -elokuvien päänäyttelijät skannataan “mahdollista myöhempää käyttöä varten”

10.04.2018 13:23 Muropaketin toimitus

Mark Hamill on jo antanut lupansa siihen, että hänen digitaalista versiotaan saa käyttää Star Wars -elokuvissa, jos hän sattuisi kuolemaan.

Star Wars -elokuvissa on aina etsitty teknisesti uudenlaisia tapoja tehdä elokuvaa. Nykyisissä elokuvissa aidon ja tietokoneella luodun raja on entisestään hämärtynyt. Erityisesti tämä nähtiin Rogue Onessa, jossa CGI-tekniikalla elokuvaan tuotiin mukaan yllättävän aidon näköinen Peter Cushing sekä nuorennettu Carrie Fisher.

Cinemablendin uutisen mukaan Lucasfilm aikoo jatkossa skannata kaikki päänäyttelijät digitaalisesti. Star Wars: The Last Jedin VFX-johtaja Ben Morris kertoo näin:

“Skannaamme aina elokuvan päänäyttelijät digitaalisesti. Emme tiedä, tarvitsemmeko niitä tulevaisuudessa. Emme tietoisesti skannaa heitä arkistoihin. Se on ennemminkin referensseiksi myöhempää käyttöä varten.”

Saattaa kuulostaa karmivalta, mutta siinä on myös järkeä nykypäivän elokuvatuotantoa ajatellen, jolloin suuri osa spektaakkelielokuvista tehdään jälkituotannossa. Tähän viittaa myös Morris, joka kertoo The Last Jedissä aluksesta avaruuteen vetäistyn Leian olevan osittain CGI-tuotantoa:

“Kun hänet vetäistään ulos, hän on digitaalinen Leia. Kun menemme lähemmäs, hän on kokonaan Carrie. Ja lentäessään takaisin leijuvan romun läpi hän on sekoitus molempia.”

Tulevaisuus taitaa alkaa vahvasti muistuttaa Stanislaw Lemin tieteisromaaniin pohjautuvaa elokuvaa The Congress vuodelta 2013. Siinä Robin Wrightin esittämä näyttelijä jatkaa elämäänsä valkokankailla digitaalisessa muodossa aidon näyttelijän vetäytyessä julkisuudesta.