Katso kuvat: Niko – Lentäjän poika valloitti Pariisin

21.12.2008 10:37 Muropaketin toimitus

nikoNiko – lentäjän poika (Niko – le petit renne) tulee ensi-iltaan keskiviikkona 17.12. ympäri Ranskan peräti 350 kopiolla, joka on historian suurin suomalaisen elokuvan julkaisu ikinä. Champs-Elysées’n joulukatua reunustavat suuret Nikon valomainokset ja Niko on Pariisin katukuvan näkyvin jouluksi ensi-iltaan tuleva elokuva.

Niko – lentäjän poika -elokuvan ennakkonäytös oli lähes loppuunmyyty sunnuntaina 14.12. Pariisissa, La Geode elokuvateatterissa. Ennakkonäytöksessä ja sen jälkeen kutsuvierasnäytöksessä oli paikalla myös Joulupukki Rovaniemeltä. Joulupukki sai ansaitsemaansa ihailua ja yleisö oli haltioissaan elokuvasta.

Paikalla Pariisissa olivat elokuvan ohjaaja Kari Juusonen ja tuottaja-käsikirjoittaja Hannu Tuomainen.

Ranskalainen levitysyhtiö BAC Films uskoo vankasti Nikon mahdollisuuksiin, ja satsaus on ollut sen mukainen. Yhtiön johtajan Roch Lenerin kommentoi: ”Mielestäni Niko on vuoden paras eurooppalainen animaatio: elokuvat jotka saavat aikaan sekä naurua että kyyneleitä ja lopulta tuovat hyvän olon, ovat harvassa. Nikossa kaikki tunteet toteutuvat”.

Nikolla on ensi-ilta 17.12. myös Hollannissa peräti 66 kopiolla ja Belgiassa 21 kopiolla. Niko sai tuplavoiton lokakuussa Hollannissa kansainvälisellä Cinekid lasten- ja nuortenelokuvafestivaalilla voittaen sekä tuomariston että yleisön äänestämän parhaan elokuvan palkinnon. Cinekidin 22-vuotisen historian aikana sama elokuva ei ole koskaan ennen saanut molempia pääpalkintoja.