Uusimmat

Kauhean kankkusen ja Jokerin ohjaaja kertoi miksi komediaelokuvat eivät enää toimi: “Kukaan ei uskalla loukata ketään”

02.10.2019 09:53 Muropaketin toimitus

Ohjaaja Todd Phillips ei ilmeisesti katso kovinkaan paljon kollegoidensa tekemiä elokuvia.

Vanity Fair -lehden uudesta numerosta löytyy vallan mainio Joaquin Phoenix -haastattelu Jokeri-elokuvan tiimoilta, jossa pääsee ääneen myös sen ohjaaaja Todd Phillips.

Hän kertoo syistään miksi siirtyi Kauhea kankkunen – ja Old School -perseilykomedioista vakavamman elokuvan pariin. Syy on Phillipsin mukaan se, ettei kukaan uskalla enää loukata ketään.

– Yritäpä olla hauska nykyilmapiirissä, ei muuten onnistu. Kaikki vitun hauskat sällit ovat vaan ”paskat tästä, en halua loukata ketään”. Se on hankalaa väitellä Twitterissä 30 miljoonan ihmisen kanssa, Phillips sanoo.

Ilmeisesti ohjaaja Phillips ei seuraa mitä hänen kollegansa tekevät, sillä esimerkiksi elokuun lopussa ensi-iltansa sai Good Boys -sikailukomedia, jossa lapset laitettiin puhumaan mahdollisimman rumia ja tekemään mauttomuuksia. Kesäkuussa teattereihin tuli todella hyvin toimiva Booksmart, ja myös esimerkiksi viime vuonna nähty Sorry to Bother You oli loistava komedia, jonka kantava idea oli tehdä pilaa ennakkoluuloista.

Phillipsin ohjaama Jokeri saa ensi-iltansa tämän viikon perjantaina 4. lokakuuta. Muropaketin arviossa siitä todettiin seuraavaa:

Jokeri-elokuva ei ole mestariteos, mutta Joaquin Phoenix pelastaa paljon

Muropaketin uusimmat